Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar branitelja progovorio

Ivić: Očekivao sam ovakav rezultat istrage o Purdi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Komentirajući rezultate istrage u slučaju Tihomira Purde, ministar Tomislav Ivić izjavio je kako je očekivao da će istraga pokazati da se nikakav zločin nije dogodio i da nema nikakvih elemenata za pokretanje kaznenog postupka protiv Purde.

'Naravno da sam očekivao da će istraga to pokazati i ona je uistinu to pokazala, da se nikakav zločin nije dogodio i da nema nikakvih elemenata za pokretanje kaznenog postupka protiv hrvatskog branitelja Tihomira Purde i uvjeren sam da će se sada, nakon provedene istrage koja je utvrdila to što je utvrdila, slučaj po Purdu i njegovu obitelj pozitivno i brzo riješiti', kazao je Ivić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ratni invalidi Doktor "liječio" mrtve ljude, a račune za to slao gradu: "Radilo se o osjetljivoj populaciji" Privođenje osumnjičenog za ubojstvo Ukrajinca u Slavonskom Brodu - 6 U stanu Cure detalji o ubojstvu u Slavonskom Brodu: Na proslavi rođendana izbila je tučnjava...

>> Srbija podnijela zahtjev za izručenjem Purde

>> Tihomiru Purdi produžen pritvor na zahtjev Srbije

Na pitanje je li sada Purda 'ostavljen na milost i nemilost odlučivanja drugima', ministar je ustvrdio da nije tako. Dapače, od prvog dana Vlada, resorna ministarstva - i ministrstvo pravosuđa i DORH - su poduzeli sve da se ovaj slučaj što prije razriješi, naravno u skladu sa propisima', kazao je Ivić.

'Objava registra može imati veze sa slučajem'

Na pitanje je li cijeli slučaj komplicirala objava registra branitelja, Ivić je kazao kako je rekao u početku, kada se cijeli slučaj dogodio, da uhićenje branitelja Purde i uhićenje branitelja Veljka Marića prošle godine na bugarsko-srbijanskoj granici može imati izravne veze s objavom registra, pogotovo u slučaju Marića, jer protiv njega čak nije bila ni raspisana tjeralica i da objava registra može imati veze i sa jednim i sa drugim slučajem.

'Mi smo, kada su vođene rasprave oko toga treba li objaviti registar ili ne jasno rekli da upravo objava registra može dovesti do ovakvih slučajeva. Dakle, kada se slučajevi nisu ni dogodili upozorili smo da je jedna od mogućih zlouporaba objave registra upravo uhićenje hrvatskih branitelja u ovakvim i sličnim situacijama', kazao je Ivić novinarima danas u Zagrebu, uoči dodjele nagrade 'Poslodavac godine za osobe s invaliditetom'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene