Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ivan Vrdoljak

'Gdje ste sad domoljubi? Zar Sanader nije prije 10-ak godina prodava domoljublje?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši premijer Ivo Sanader svjedoči u Londonu pred arbitražnim sudom u postupku koji je Hrvatska pokrenula protiv mađarske kompanije prije 2 godine.

Tužbom protiv MOL-a, podsjećamo, Hrvatska je tražila da se ugovor iz 2009., potpisan u vrijeme Vlade Ive Sanadera o upravljačkim pravima u Ini i glavni ugovor o plinskom poslovanju - proglase ništavnim.

Pročitajte i ovo Marko Bočina i Davor Štern - 1 ŠTO SE KRIJE IZA OPTUŽBI? Energetski stručnjak o jadikovkama iz Budimpešte: "Izuzeće od sankcija bi trebalo isteći ovih dana, stoga je najbolje optužiti Hrvate" Slika nije dostupna Poruka za MOL 'Tko ne poštuje Hrvatsku ne može joj biti strateški partner'

Jedan od hrvatskih argumenata bila je, tada nepravomoćna presuda Sanaderu da je MOL-u, za 10 milijuna eura mita, predao upravljačka prava u INI.

Ustavni sud lani je presudu ukinuo i vratio suđenje na početak. U MOL-u su bez komentara. Bivšeg ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka (HNS) ovo ne iznenađuje.

"Zašto to ide po želji MOL-a, to hrvatska javnost može vrlo jasno zaključiti, a moje osnovno pitanje je - gdje ste sad domoljubi? Zar nije taj čovjek prije desetak godina prodavao domoljublje i pričao o tome kako je on veliki zaštitnik hrvatskih interesa, a gledajte gdje je sad. Bojim se da se taj scenarij ne ponovi i danas", poručio je Vrdoljak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene