Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ako sve ne demantiraju

Vrdoljak prijeti MOL-u: 'Pustit ćemo audio snimku pregovora u javnost'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Propala je i peta runda pregovora između Vlade i mađarskog MOL-a oko novog dioničarskog ugovora u INA-i.

MOL-ovi predstavnici naglo su napustili pregovore i tvrde da s glavnim hrvatskim pregovaračem ministrom Ivanom Vrdoljakom nisu mogli postići dogovor ni oko jedne teme.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović razgledao Rafale - 3 novi hrvatski ponos FOTO Zoran Milanović popeo se na jedan Rafale i pomno ga razgledao Andrej Plenković, Zoran Milanović - 2 Na svečanom dočeku Rafalea FOTO/VIDEO "Nisam ga vidio": Pogledajte kako je izgledao prvi susret Plenkovića i Milanovića nakon izbora

Ministar Ivan Vrdoljak kaže da nije čuo niti jedan konkretan prijedlog MOL-a, a da je najava Vladinog otkupa Ininih dionica od MOL-a samo jedno od mogućih rješenja. Zajedničke izjave ovoga puta nije bilo.

Što s Inom? MOL živi u neznanju, a Hrvatska razmišlja na koji način realizirati kupnju!

'Pregovarački tim MOL-a odlučio je ne dati zajedničku izjavu s ministrom gospodarstva jer se nismo mogli usuglasiti ni oko jednog otvorenog pitanja i jer nismo mogli dobiti nijedan odgovor na pitanja i teme koje smo danas postavili', rekao je potpredsjednik korporativnih komunikacija MOL-a, Dominik Kofner.

'Mi imamo pravomoćnu presudu i hrvatska Vlada neće na to žmiriti nego ćemo im predložiti novi dioničarski ugovor i kolege su iz MOL-a spremne razgovarati o novom ugovoru. To je danas rečeno, a na nama je da sačinimo prijedlog, pa ćemo o tom prijedlogu vjerojatno slijedeći put razgovarati', rekao je ministar Ivan Vrdoljak.

Sukobu tu nije bio kraj. MOL je nakon razgovora poslao priopćenje. Optužuju ministra Vrdoljaka da im kao glavni pregovarač nije mogao prenijeti službenu poziciju Vlade vezanu uz prijedlog korporativnog upravljanja koji je nedavno predložio Inin Nadzorni odbor na čelu sa Sinišom Petrovićem.

Ministar je odgovorio na izvanrednoj konferenciji za medije prijeteći puštanjem audio snimke pregovora u javnost.

Gordan Maras 'oprao' Ivana Vrdoljaka: 'Tek kada se nešto dogovori onda se to izlaže javnosti, to je politika SDP-a'

'Ne vjerujte ljudima koji lažu. Pokušavaju me već duže vrijeme osobno diskreditirati. Pokušavaju me osobno diskreditirati kroz razne medije i pritiske da je ministar nesposoban. Vidjet ćete što će sutra pisati. Nikada neću odustati od toga da bez obzira na njihov pritisak osobne diskreditacije odustanem od zaštite hrvatskih nacionalnih interesa. Ukoliko MOL ne demantira svoje priopćenje mi smo spremni pustiti snimku u javnost čitavih pregovora danas obavljenih pa da vidimo tko laže', rekao je ministar Vrdoljak.

Sve komentirao i premijer Milanović

Problemi su ovime opet izbili i između koalicijskih partnera SDP-a i HNS-a. Premijer Milanović najave ministra Vrdoljaka, kako je jedna od opcija da se INA vrati u Hrvatske ruke, nazvao spekulacijama. Hrvatska u današnjoj situaciji, kazao je, ne može dignuti kredit i otkupiti ININE dionice od MOL-a.

'Znate koliki nam je javni dug i znate kakva su pravila igre dakle postoje prioriteti, iznosi o kojima se priča u medijima su ogromni. Dakle mi taj novac u ovom trenutku nemamo. Ali kažem to su sve spekulacije', kazao je premijer Zoran Milanović te dodao 'dobio je mandat Vlade u okviru pregovaračkog okvira, dakle dobio je pregovarački okvir i time se bavi i toga se mora držati, sve drugo su spekulacije'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene