Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Maras 'oprao' Vrdoljaka

'Tek kad se nešto dogovori onda se to izlaže javnosti, to je politika SDP-a'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP podržava zaštitu nacionalnih interesa i razvoj INA-e, no pred javnost treba izaći s definiranim rješenjima, napomenuo je ministar poduzetništva i obrta, Gordan Maras, komentirajući navode ministra gospodarstva, Ivana Vrdoljaka, o otkupu dionica INA-e.

'Nije nikada dobro da kažete nešto kada još nije definirano. Kada je definirano onda to treba prezentirati hrvatskoj javnosti', kazao je ministar Gordan Maras komentirajući navode ministra Vrdoljaka koji je prije nekoliko dana govorio da bi najbolje rješenje za hrvatsku bio otkup Ininih dionica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ako sve ne demantiraju Vrdoljak prijeti MOL-u: 'Pustit ćemo audio snimku pregovora u javnost' Slika nije dostupna Nesuglasice Što s Inom? MOL živi u neznanju, a Hrvatska još razmišlja

'Otkup Ininih dionica bilo bi najbolje rješenje za hrvatsku energetsku strategiju i razvoj naših izvora ugljikovodika dok bi drugo rješenje bilo da se postigne dogovor s MOL-om. Treća bi opcija bio pronalazak novog partnera za Inu', tako je govorio ministar Ivan Vrdoljak.

Lalovca brine javni dug: 'Svako povećanje znači puno teže reforme'

'SDP podržava to da se situacija u Ini, koja već predugo traje, konačno riješi u smislu zaštite nacionalnih interesa i razvoja kompanije. To je ono što SDP podržava i na čemu radi, to je odgovorna politika i za to se SDP zalaže', kazao je Maras upitan podržava li SDP ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka u želji da se otkupe dionice Ine.

'Dok toga nema, nema ni smisla da nagađanjima i pretpostavkama popunjavamo priloge emisija i novinske stupce. To nije ozbiljno. Kada se dogovori kako će se ta situacija rasplesti, a rasplesti će se vjerojatno u vrlo kratkom roku, onda će se prezentirati hrvatskoj javnosti što će biti', kazao je.

'Nije ozbiljno špekulirati dok nešto nije dogovoreno. To nije ozbiljna politika. Ja se zalažem za ozbiljnu politiku, a ozbiljna politika je zaštita naših interesa i u razgovorima sa svim partnerima u procesu pronalaska najboljeg rješenja za daljni razvoj Ine i zaštitu naših energetskih nacionalnih interesa. To je ono na čemu SDP inzistira', istaknuo je Maras.

Pregovori s MOL-om se nastavljaju u petak.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene