Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrdoljak u Varaždinu

'Ideologija HNS-a nikad nije bila partizani i ustaše već rezultati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak poručio je u subotu kako ideologija HNS-a nikada nije bila "partizani i ustaše, već rezultati".

'Narodna koalicija krenula s je s kampanjom iz Varaždinske županije u kojoj birači svojim glasovima pokazuju koja ideologija treba vladati, a to je ideologija rezultata', poručio je Ivan Vrdoljak sa konferencije za novinare u Zelendvoru pored Varaždina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Početak kraja? Milanović: 'Ovo nije bio sretan dan za Hrvatsku' Slika nije dostupna Aplikacija Gdje sam 2016 STRANKE UNUTAR NARODNE KOALICIJE Iako partneri, u nekim se temama potpuno razlikuju

Želja mu je, kaže, da, nakon izbora cijela Hrvatska ima takvu šanse kao što ima sjever Hrvatske. 'Ovdje je jako puno napravljeno, ovdje je zaposlenosti daleko veća, a nezaposlenost u nekim dijelovima čak ispod europskog prosjeka. Prioritet je u slijedećem periodu raditi na povećanju plaća', poručio je Vrdoljak. Najavio je i kako će, pobjede li, iduće godine povećati plaće poreznim reformama dok će se u drugom dijelu mandata plaće povećavati daljnjim pozitivnim rezultatima u gospodarstvu.

'Nadam se da se 11. rujna nećemo opeći. Liberalno-lijeva koalicija dva puta je pobijedila kada je država bila u užasnom stanju. Sada krećemo voditi ovu državu kada smo u plusu', ustvrdio je Vrdoljak.

Njegov zamjenik Predrag Štromar prozvao je ministre u tehničkoj vladi koji su, tvrdi, proteklih sedam odnosno osam mjeseci uporno odbijali sve ideje iz Varaždinske županije dok su u posljednje vrijeme počeli zvati i najavljivati svoj dolazak. 'To je sve samo zbog skorih izbora zbog čega su i prije nekoliko dana prihvatili sufinanciranje prijevoza srednjoškolaca', kazao je.

Štromar najavljuje i izmjene Zakona o upravljanju državnom imovinom prema kojima bi se državni zemljište, i objekti na tom zemljištu, koji nisu u funkciji dali gradu ili općini na čijem se području nalaze. HDZ-u i i Mostu, tvrdi, nije u interesu da se to pitanje riješi na taj način.

Osvrnuo se i na prozivke ministra Panenića koji je kazneno prijavio predsjednika HNS-a i bivšeg ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka.

'Ministar Panenić nas optužuje da smo ukrali stiropor koji smo koristili u realizaciji projekata energetske učinkovitosti. No, svaki kvadratni milimetar stiropora koji smo koristili mi imamo i dokumentirano. Naši računi za stiropor su točni, dok ministrovi nisu. Isto tako, kad je ministar gospodarstva bio Ivan Vrdoljak, onda su sredstva bila ravnomjerno raspoređena, a to su mi jučer potvrdili primjerice HDZ-ov načelnik Gornjeg Kneginca i HDZ-ov gradonačelnik Novog Marofa. Sada, kad smo imali Vladu Domoljubne koalicije, sredstva, iz primjerice Ministarstva regionalnog razvoja, su u Varaždinskoj županiji dobivale samo HDZ-ove općine, a ti su podaci javno dostupni', rekao je Štromar.

Podsjetio je i na slučaj Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta, odnosno ministra Predraga Šustara koji je 'maknuo stavke iz proračuna iako postoji sporazum države i Varaždinske županije'.

'Tako sada država Varaždiskoj županiji duguje oko 11 milijuna kuna', rekao je Štromar. Panenića je pozvao da ne pokreće kaznene prijave protiv onih koji su radili pošteno i transparentno već protiv onih koji su radili netransparentno ili su pak diskriminirali najrazvijeniju regiju – Sjever.

Ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić je poručio da će već početkom idućeg saborskog saziva u proceduru uputiti izmjene Zakona o regionalnom razvoju te se zalagati za stupnjeve razvijenosti. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene