447258
447258
447258
447258
447258

'Ideologija HNS-a nikad nije bila partizani i ustaše već rezultati'

  • , 20.08.2016., 14:21
  • Autor:
  • komentara

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak poručio je u subotu kako ideologija HNS-a nikada nije bila "partizani i ustaše, već rezultati".

 
 
 
 
Ivan Vrdoljak (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL )
Ivan Vrdoljak (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL )

'Narodna koalicija krenula s je s kampanjom iz Varaždinske županije u kojoj birači svojim glasovima pokazuju koja ideologija treba vladati, a to je ideologija rezultata', poručio je Ivan Vrdoljak sa konferencije za novinare u Zelendvoru pored Varaždina.

Želja mu je, kaže, da, nakon izbora cijela Hrvatska ima takvu šanse kao što ima sjever Hrvatske. 'Ovdje je jako puno napravljeno, ovdje je zaposlenosti daleko veća, a nezaposlenost u nekim dijelovima čak ispod europskog prosjeka. Prioritet je u slijedećem periodu raditi na povećanju plaća', poručio je Vrdoljak. Najavio je i kako će, pobjede li, iduće godine povećati plaće poreznim reformama dok će se u drugom dijelu mandata plaće povećavati daljnjim pozitivnim rezultatima u gospodarstvu.

'Nadam se da se 11. rujna nećemo opeći. Liberalno-lijeva koalicija dva puta je pobijedila kada je država bila u užasnom stanju. Sada krećemo voditi ovu državu kada smo u plusu', ustvrdio je Vrdoljak.

Njegov zamjenik Predrag Štromar prozvao je ministre u tehničkoj vladi koji su, tvrdi, proteklih sedam odnosno osam mjeseci uporno odbijali sve ideje iz Varaždinske županije dok su u posljednje vrijeme počeli zvati i najavljivati svoj dolazak. 'To je sve samo zbog skorih izbora zbog čega su i prije nekoliko dana prihvatili sufinanciranje prijevoza srednjoškolaca', kazao je.

Štromar najavljuje i izmjene Zakona o upravljanju državnom imovinom prema kojima bi se državni zemljište, i objekti na tom zemljištu, koji nisu u funkciji dali gradu ili općini na čijem se području nalaze. HDZ-u i i Mostu, tvrdi, nije u interesu da se to pitanje riješi na taj način.

Osvrnuo se i na prozivke ministra Panenića koji je kazneno prijavio predsjednika HNS-a i bivšeg ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka.

'Ministar Panenić nas optužuje da smo ukrali stiropor koji smo koristili u realizaciji projekata energetske učinkovitosti. No, svaki kvadratni milimetar stiropora koji smo koristili mi imamo i dokumentirano. Naši računi za stiropor su točni, dok ministrovi nisu. Isto tako, kad je ministar gospodarstva bio Ivan Vrdoljak, onda su sredstva bila ravnomjerno raspoređena, a to su mi jučer potvrdili primjerice HDZ-ov načelnik Gornjeg Kneginca i HDZ-ov gradonačelnik Novog Marofa. Sada, kad smo imali Vladu Domoljubne koalicije, sredstva, iz primjerice Ministarstva regionalnog razvoja, su u Varaždinskoj županiji dobivale samo HDZ-ove općine, a ti su podaci javno dostupni', rekao je Štromar.

Podsjetio je i na slučaj Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta, odnosno ministra Predraga Šustara koji je 'maknuo stavke iz proračuna iako postoji sporazum države i Varaždinske županije'.

'Tako sada država Varaždiskoj županiji duguje oko 11 milijuna kuna', rekao je Štromar. Panenića je pozvao da ne pokreće kaznene prijave protiv onih koji su radili pošteno i transparentno već protiv onih koji su radili netransparentno ili su pak diskriminirali najrazvijeniju regiju – Sjever.

Ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić je poručio da će već početkom idućeg saborskog saziva u proceduru uputiti izmjene Zakona o regionalnom razvoju te se zalagati za stupnjeve razvijenosti. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se