442392
442392
442392
442392
442392

SINČIĆ PISAO PLENKOVIĆU 'Hoćete li se ispričati narodu za sve zlo koje je počinio HDZ?'

  • , 05.07.2016., 14:11
  • Autor:
  • komentara

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić uputio je u utorak pismo kandidatu za predsjednika HDZ-a Andreju Plenkoviću.

 
 
 
 
Ivan Vilibor Sinčić i Andrej Plenković (Foto: Pixell)
Ivan Vilibor Sinčić i Andrej Plenković (Foto: Pixell)

Ivan Vilibor Sinčić pita Andreja Plenkovića, ustvrdivši da će očito voditi tu stranku, hoće li se javno ispričati ovome narodu "za sve zlo koje je počinila organizacija kojoj će uskoro biti na čelu".

"Ako je suditi po onome što već danima, svakodnevno i cjelodnevno gledamo na državnoj televiziji, unatoč tome što u HDZ-u još uvijek nisu provedeni unutarstranački izbori, ta stranka je dobila novog predsjednika, Andreja Plenkovića. Još samo da se obavi ta dosadna formalnost, izbori. Gospodine Plenković, nakon Franje Tuđmana, "poliglota svjetskog formata" koji će nas povesti u svijetlu budućnost Ive Sanadera, nasljednice njegova trona "day after yesterday" Jadranke Kosor, i Mesićevog detuđmanizatora pa HDZ-ovog domoljubnog retuđmanizatora Tomislava Karamarka, verziju 5.0 HDZ-a vodit ćete očito vi", navodi Sinčić u pismu HDZ-ovom europarlamentarcu.

"To će biti nova, umivena od svih grijeha pretvorbe i privatizacije, prodaje nacionalnog blaga, izručenja monetarne neovisnosti i nebrojenih afera s kamionima, mostovima koji ne vode nikamo, prodaje Ine ispod stola, crnih fondova, Fimi medija, afera "konzultantica", Sobolija i drugih, stranka kojoj sada narod ponovno treba vjerovati bez ikakvih pitanja", kaže čelnik Živog zida.

HDZ tako, zaključuje Sinčić, postaje najaboliranija skupina ljudi u Hrvatskoj - "kada je došao Sanader, rekli ste "sad smo novi i bolji, zaboravimo sve grijehe iz prošlosti i idemo dalje", to ste i dobili pa ste sve grijehe ponovili, još i gore". "Isto je bilo i s Jadrankom Kosor i Tomislavom Karamarkom - svaki puta ste bili "novi i bolji", svaki puta ste se oprali od grijeha prethodnih vodstava stranke i tvrdili da će ubuduće sve biti kako treba. Ali, nikad tako nije bilo", poručuje.

'Hoćete li se ispričati ovome narodu?'

"Stoga vas, gospodine Plenkoviću, otvoreno pitam, hoćete li se javno ispričati ovome narodu za sve zlo koje je počinila organizacija kojoj ćete uskoro biti na čelu? Mislite li da je u redu očekivati da vam se po peti puta slijepo vjeruje? Hoćete li se ispričati za gore navedene kamione, mostove prema nikamo, najjaču nacionalnu kompaniju Inu, crne torbe, Fimi mediju, Sobolija, uhođenje novinara i političke konkurencije?".

" Hoćete li se ispričati ovom narodu za pljačku imovine putem Ovršnog zakona, za Kamensko, TOZ, Plivu, za propast mljekara, za uništenu poljoprivredu i ribarstvo, za nebrojene iseljene mlade, za banke koje su sanirane našim novcem pa ukradene u pretvorbi, za firme koje su nestale ili su svedene na ostatke poput Kemoboje, Kamen ingrada, Tvornice duhana Zagreb, MTČ-a, OLT-a, šibicare Drava, LIO-a, tekstilne industrije Slavonija, Borinaca, Belja, Progresa, Sutjeske, Karbona, Astre, Šavrića, Sljemena, kinematografa Zagreb, Jadran filma i brojnih drugih...", pita Sinčić.

Radi se o, ističe, desecima tisuća radnih mjesta koja su uništena, nestala, izbrisana. "Hoćete li se ispričati za sve što nam je učinjeno u ovih dvadeset i pet godina, čime je ukradena naša i budućnost naše djece? Jer, znate, za sve to je odgovorna stranka koju preuzimate, a ti grijesi nisu mali. Ili očekujete da vam se sve oprosti i da, citirat ću Ivu Sanadera, "idemo dalje"?", zaključuje Sinčić u pismu. (Hina)

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se