Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Najbolji kandidat'

RIJEŠENA STVAR? Plenković dobio potporu i Europske pučke stranke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su Darko Milinović i Ivana Maletić javno izjavili kako se neće kandidirati za čelno mjesto HDZ-a, trenutno jedini kandidat, Andrej Plenković, dobio je potporu i europskih pučana.

Predsjednik kluba zastupnika Europske pučke stranke (EPP) u Europskom parlamentu Manfred Weber podupro je u četvrtak u Splitu kandidaturu Andreja Plenkovića za predsjednika HDZ-a, a Plenković je pozvao EPP da pomogne HDZ u izlasku iz krize i pobjedi na prijevremenim parlamentarnim izborima.

Pročitajte i ovo Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije Htio bi na listu Župan Koren na svečanost nije pozvao predsjednika jer želi da dođe - premijer

"Želimo sve najbolje HDZ-u i podupiremo kandidaturu Plenkovića za predsjednika stranke. On je i najbolji kandidat za premijera," rekao je Weber na Ljetnoj školi "Mediteran-Europske integracije, izazovi i prigode" .

Plenković očekuje od najbrojnije političke grupe u Europskom parlamentu da pomogne HDZ-u da ponovno postane najjača stranka u Hrvatskoj.

"Očekujem vašu prijateljsku, ali i stručnu pomoć u naporima HDZ-a da u sljedeća dva mjeseca iz krize u kojoj se našao ponovno izađe kao najsnažnija politička snaga u Hrvatskoj," rekao je Plenković u govoru pred oko 200 europarlamentaraca EPP-a.

Podsjetio je na pobjede HDZ-a na europskim izborima 2013. i 2014. kojima je, ocijenio je, pridonijela i potpora pučana.

"HDZ je čvrsto ukorijenjen u našu europsku političku obitelj i u postojanje naših zajedničkih vrijednosti - slobode, demokracije, ljudskih prava, narodnjaštva, demokršćanskih načela i da u središte stavljamo čovjeka i obitelj", rekao je Plenković.

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić pozvao je na zajedništvo u HDZ-u uoči predstojećih parlamentarnih izbora radi izlaska stranke iz krize.

"Nemojmo graditi povjerenje u HDZ na način da radimo nepovjerenje prema drugim političkim opcijama," rekao je Brkić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene