Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prepušta mjesto Željani Zovko

Ivan Tepeš odustao od Europskog parlamenta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donedavni predsjednik HSP-a AS Ivan Tepeš odustao je od funkcije zastupnika u Europskom parlamentu, u koji je trebao otići umjesto novog ministra vanjskih poslova Davora Ive Stiera (HDZ).

"Istina je da sam odustao od angažmana u Europskom parlamentu iz razloga što želim ostati raditi i živjeti u Zagrebu i Hrvatskoj. O tome sam izvijestio HSP AS još u petak", odgovorio je Tepeš Hini SMS-om na pitanje jesu li točne informacije da će dužnost europarlamentarca prepustiti HDZ-ovoj Željani Zovko, sljedećoj s liste nekadašnje Domoljubne koalicije na euroizborima 2015.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZAKON JE TAKAV TEPEŠ I TOLIĆ NOVI EUROPARLAMENTARCI Mogu zaraditi i do 14 tisuća eura mjesečno Slika nije dostupna Birači su ih kaznili POTPUNI POTOP 'Drmali' su političkom scenom, a sada su najveći izborni gubitnici

Tepeš nije želio dodatno obrazlagati razloge povlačenja iz EP-a, no iz njegove stranke još u nedjelju su priopćili kako bi Tepešovo povlačenje smatrali "političkom ucjenom ili trgovinom.

Upravo na to je novi predsjednik HSP-a AS Hrvoje Niče upozorio predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u otvorenom pismu.

Od Plenkovića je zatražio da dvije stranke "sjednu za stol" i dogovore zamjene, u duhu koalicijskog sporazuma. "Svako zaobilaženje navedenog smatrat ćemo političkom ucjenom ili trgovinom, što će akteri takvog politikantskog čina morati pojasniti široj hrvatskoj javnosti", poručio je Niče.

Podsjeća i da su sporazumom definirana mjesta na listama koja su pripala pojedinim strankama, a ne sama imena kandidata za eurozastupnike te ocjenjuje kako su razgovori između dviju stranaka nužni da bi se "izbjeglo daljnje narušavanje odnosa koji su bili iznimno kvalitetni na lokalnoj i nacionalnoj razini u protekle četiri godine".

U HSP-u AS ovih se dana neslužbeno moglo čuti da se Tepeš u nekoliko navrata, bez konzultacija sa strankom, sastajao s Plenkovićem i Stierom te kako je "iz posve nejasnih razloga" odavao dojam da namjerava odustati od Bruxellesa. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene