453617
453617
453617
453617
453617

TEPEŠ I TOLIĆ NOVI EUROPARLAMENTARCI Mogu zaraditi i do 14 tisuća eura mjesečno

  • , 14.10.2016., 17:42
  • Autor:
  • komentara

Formiranje Vlade i povratak Andreja Plenkovića i Davora Ive Stiera iz Bruxellesa promijenit će sastav eurozastupnika - u Bruxelles će HDZ-ov Ivica Tolić, ali i HSP-ovac Ivan Tepeš.

 
 
 
 
Ivan Tepeš ulazi u Europski parlament (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Ivan Tepeš ulazi u Europski parlament (Foto: Dnevnik.hr) - 2

Ivan Tepeš je na listi Domoljubne koalicije bio osmi, a zastupnik u Europskom parlamentu postat će sa svega 774 preferencijalna glasa.

Nakon što plate sav porez europarlamentarci mjesečno primaju oko 33 tisuće kuna, bez dnevnica. Osim plaće, za svaki dan boravka u Bruxellesu na račun zastupnika stiže 306 eura, plaćen im je smještaj, a tu je i 4320 eura za troškove ureda.

Kad se sve zbroji, prihodi mogu biti oko 14 tisuća eura na mjesec.

Tepeš je zbog dogovora oko nove pozicije jutros bio i u HDZ-ovoj središnjici. "Zakon je vrlo jasan u tom smijeru, tako da je to jedino relevantno", rekao je Tepeš novinarima prilikom ulaska, a slično je govorio i Plenković.

"Zakon je takav.  On je bio na listi osmi, to je činjenica, a je li to primjereno nije na meni da odlučujem", rekao je Plenković. 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se