Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Tanta umjesto Mlikotin-Tomić

'Facebook ima veze samo sa SDP-om'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski Odbor za izbor i imenovanja jutros je odlučio da će Saboru predložiti da umjesto Deše Mlikotin-Tomić u Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa izabere sveučilišnog profesora Ivana Tantu.

Suzdržano je u glasovanju ostalo dvoje zastupnika SDP-a Nenad Stazić i Željka Antunović, koji smatraju da bi Sabor trebao ponoviti javni natječaj, jer se na njega javilo svega šest kandidata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Indeks 3 Majka studentice tvrdi da nisu platili ispit kod Mlikotin-Tomić Slika nije dostupna Nastavljeno suđenje Index 3: 1.000 eura za prolaz kod Deše Mlikotin Tomić?

'Informacija o pozivu bila je skrivena u Vjesniku, Narodnim novinama i na stranici Sabora', ustvrdio je Stazić, na što mu je Krunoslav Markovinović (HDZ) uzvratio kako bi 'natječaj ubuduće trebalo objavljivati na Facebooku, jer on nema veze ni s jednom strankom, osim s SDP-om'.

Na Markovinovićevu opasku da je natječaj trajao dovoljno dugo i da su SDP-ovci na njega mogli upozoriti osobe za koje smatraju da bi bili dobri kandidati, Stazić je uzvratio kako SDP nema ambiciju u Povjerenstvo dovesti svoje, već neovisne ljude. 

>> Mlikotin Tomić razriješena članstva u Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa


Vladajući su, pak, odbili tumačenje SDP-ovaca da su loši kriteriji po kojima se biraju članovi nanijeli osobnu štetu bivšoj članici i predsjednici Povjerenstva Deši Mlikotin-Tomić, koja je osumnjičena za korupciju u sklopu akcije 'Indeks'.

'U trenutku izbora, niste ni jednu riječ rekli protiv gospođe, jer da jeste, mi za nju ne bi digli ruku', odgovorila je predsjednica Odbora Nevenka Majdenić (HDZ), ističući kako nitko ne može jamčiti za bilo kojeg člana Povjerenstva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene