Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Prvi čovjek ozlijeđen'

FOTO Deložacija kuće bivšeg nogometaša: Policija iznijela Sinčića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aktivisti Živog zida došli su spriječiti deložaciju obitelji Brlenić. Tvrde da se radi o najnasilnijoj deložaciji u njihovoj povijesti.

11:36 - Prema pisanju Živog zida na Facebooku, ostalo je još 50 aktivista. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DELOŽACIJA U ZAGREBU Policija 'čupala' ljude, razvalili vrata; 'Gospodo, jesu li ovo vreće kupusa?' Slika nije dostupna Nepravda na djelu DELOŽIRAN I NA ULICI Ostao i bez krova nad glavom, uhićen Sinčić i 8 aktivista Živog zida

10:53 - Prema tvrdnjama Živog zida na Facebooku još jedna osoba iznesena je iz kuće 'krvave glave'. 'Policija spušta aktiviste po željeznoj konstrukciji od stepenica gdje uopće jedva jedna osoba prolazi', napisali su. Tvrde i da se radi o najnasilnijoj deložaciji u njihovoj povijesti.

10:34 - Živi zid javlja kako je policija iznijela Ivana Sinčića iz kuće. 

10:20 - Živi zid poručio je na Facebooku kako je 'prvi čovjek ozlijeđen'. Međutim nisu iznijeli nikakve dodatne detalje. Također, objavili su fotografiju policajaca koji su se popeli na tavan.

09:20 - 'Nalazimo se na tavanu koji je nepristupačan, nejasno je kako policija misli izvršiti deložaciju, javljat ćemo kako se stvari budu odvijale', izvijestio je Živi zid na Facebooku.

Na terenu interventna policija

'Obitelj Brlenić za sat vremena čeka ista sudbina kao i tisuće drugih obitelji, ali i samu državu kao takvu. Nasilan gubitak imovine, podrazumijeva se u kreditnom sustavu, to je zlo protiv kojeg se borimo, banke i njihovi politički zaštitnici naši su neprijatelji', poruka je Živog zida oko 8 sati objavljena na njihovoj službenoj Facebook stranici.

Pripadnici Živog zida među kojima je i predsjednički kandidat na proteklim izborima, Ivan Vilibor Sinčić, su u Gornjem Knegincu gdje je za 9 sati zakazana deložacija obitelji bivšeg nogometaša Zorana Brlenića. Na terenu su osim pripadnika Živog zida i pripadnici interventne policije.

Ustavni sud odbio Sinčićev prigovor na registar birača

Ivan Vilibor Sinčić poručio je na svom Facebooku profilu kako će u utorak ujutro braniti dom obitelji Brlenić od Banke Kovanice, a prema pisanju Živog zida oko 90 njihovih članova već je u ponedjeljak navečer 'formiralo živi zid' u domu ove obitelji.

'Ovaj broj okupljenih sugerira da je sustav već izgubio onu najvažniju bitku, bitku za srca i umove ljudi. Narod vam više ne vjeruje i morat ćete otići, prije ili kasnije', poručili su.

Policija otkrila zašto je privela Sinčića

Radi se o trećem pokušaju ovrhe i deložacije obitelji poznatog varaždinskog nogometaša Zorana Brlenića iz kuće čiji je vlasnik Banka Kovanica.

Naime, Brlenić je u toj banci podigao kredit od 360.000 kuna, no nije ga u cjelosti vratio. Općinski sud u Varaždinu donio je prošle godine odluku o ovrsi, a Banka Kovanica je, kao ovrhovoditelj, kuću kupila na dražbi za 300.000 kuna.

Brlenić tvrdi da kredit nije mogao vraćati zbog bolesti supruge te jer je ostao bez posla, a da banka nije imala sluha za dogovor. Iz Banke Kovanica tvrde suprotno, ističući da su svi pokušaji dogovora propali. Prvi pokušaj deložacije bio je 26. lipnja, a drugi 29. srpnja prošle godine, kada su to aktivisti Živog zida spriječili. (Hina/Ma.B)

 
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene