Obavijesti Video Pretražite Navigacija
APEL PRAVOBRANITELJICE

PERNAR NE ODUSTAJE Facebook profil i dalje mu je pun slika maloljetnih učenika, policija provodi izvide

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Ne bih htjela da se u ovom društvu pošalje poruka da svi građani RH nisu jednaki i da postupanje saborskog zastupnika ne podliježe istim propisima kao prema svim građanima RH", kaže pravobraniteljica Ivana Milas Klarić.

Policija na temelju dojava provodi izvide o slučaju saborskog zastupnika Ivana Pernara, koji je neovlašteno ulazio u škole te na javnom Facebook profilu objavljivao fotografije maloljetnih učenika. Postupak nadzora pokrenula je i Agencija za zaštitu osobnih podataka, a ponovno se oglasila i pravobraniteljica za djecu te pozvala predsjednika Sabora Božu Petrova i ministra Pavu Barišića da reagiraju.

Pročitajte i ovo Ivan Anušić Rat na društvenim mrežama Ministar Anušić dopunio Milanovićevu anketu na Facebooku, evo što je napisao Slika nije dostupna Turneja po školama Ravnateljica: "Pokušali smo zaustaviti Pernara, ali nas je ignorirao", Pernar: "Da je bilo problema, zvali bi policiju"

Facebook profil saborskog zastupnika Pernara i dalje je pun fotografija maloljetnih učenika. Pernar kaže da učenici njega zovu, a iz Agencije za zaštitu osobnih podataka poručuju: "Temeljem prikupljenih informacija i činjenica, sukladno odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka Agencija nastavlja nadzorno postupanje po predmetnoj obradi osobnih podataka maloljetnika, prvenstveno u svrhu utvrđivanja pravnog temelja za disponiranje njihovim osobnim podacima".

Pravobraniteljica za djecu zahtijeva reakciju vlasti. "Mene bi veselilo kad bi se javno oglasio ministar znanosti i obrazovanja, pa i predsjednik Sabora, u smislu reakcije na posve neprimjereno ponašanje jednog saborskog zastupnika", kazala je Ivana Milas Klarić.

Božo Petrov jučer nije htio komentirati slučaj, a danas do predsjednika Sabora nismo mogli doći. "Ne bih htjela da se u ovom društvu pošalje poruka da svi građani RH nisu jednaki i da postupanje saborskog zastupnika ne podliježe istim propisima kao prema svim građanima RH", kaže Milas Klarić.

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja jučer su nam rekli da će ispitati okolnosti slučaja, a danas su se oglasili priopćenjem. "Ministarstvo znanosti i obrazovanja izražava žaljenje zbog ovih događaja i zlouporabe djece u političke svrhe. Ministarstvo će uputiti preporuku školama kako se ponašati prilikom neovlaštenog ulaska stranih osoba u prostore odgojno-obrazovnih ustanova. (...) Zaključno, Ministarstvo znanosti i obrazovanja poziva sve aktere u društvu na zaštitu prava i interesa djece i u odgojno-obrazovnom procesu."

Na policiji je sad da utvrdi imaju li postupci zastupnika Pernara, kojeg štiti saborski imunitet, elemanata kaznenog ili prekršajnog djela.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene