455635
455635
455635
455635
455635

Kovačić: Most će izaći sa stavovima kad svoje kažu stručne službe

  • , 02.11.2016., 11:41
  • Autor:
  • komentara

Potpredsjednik Vlade i ministar uprave Ivan Kovačić izjavio je u srijedu kako će Most izaći sa svojim stavovima o predloženoj poreznoj reformi nakon što ih stručne službe stranke usuglase.

 
 
 
 
Ivan Kovačić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Ivan Kovačić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

"Most će izaći sa svojim stavovima, stručne službe će reći svoje", izjavio je novinarima Ivan Kovačić, potpredsjednik Vlade, uoči početka užeg kabineta Vlade, no nije odgovorio kada bi to moglo biti.

Na upit jesu li stavovi Mosta usuglašeni s HDZ-om, pak, odgovorio je da se "usuglašavaju stručni timovi".

Potvrdio je to i ministar financija Zdravko Marić, koji je novinarima najavio da će "čuti to sve uskoro". Na pitanje je li upoznat sa stavovima Mosta, Marić je odgovorio da su "imali određenu vrstu diskusije" te da će se to i nastaviti.

Upitan, pak, kada bi se to moglo očekivati rekao je: "Čuti ćete uskoro detalje. Nemamo puno vremena ionako.".

Komentirajući predloženu poreznu reformu prošlog tjedna, čelnik Mosta i predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov je izjavio da se "Most još usuglašava s partnerima te će izaći sa završnim prijedlogom nakon što sve bude definirano".

"Vjerujem da u konačnici neće sve ostati isto", kazao je Petrov nakon što su predstavljeni detalji planirane porezne reforme.

Naime, na prošlotjednoj sjednici Vlade ministar financija je održao prezentaciju o reformi poreznog sustava, najavivši za 2017. i 2018. izmjene u sustavu PDV-a, oporezivanju dohotka, dobiti i prometa nekretnina, sustavu doprinosa i trošarina, lokalnih poreza te zamjenu komunalne naknade jednostavnim porezom na nekretnine.

Kazao je kako se procjenjuje da će učinak predložene porezne reforme u prvoj godini provođenja iznosit približno 1,8 do 2 milijarde kuna. Za njezinu implementaciju, najavio je, bit će potrebno izmijeniti ukupno 15 zakona, od čega 7 u potpunosti te istaknuo da bi ti zakonski prijedlozi trebali biti pred Vladom slijedećeg tjedna, kako bi se dostigao ciljani datum za početak primjene, od 1. siječnja 2017. godine. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se