Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Sami sebi skidamo'

MOST VEĆ PRIPREMIO ZAKON Ovo će sigurno zanimati sve zastupnike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ratroaktivno, taj se zakon, ako prođe, ne bi primjenjivao. "Stečena prava ne smijemo dirati, dakle sami sebi skidamo, dakle 8. sazivu Sabora", dodaje Kovačić.

O ukidanju zastupničkih privilegija prije sastanka klubova zastupnika s predsjednikom Sabora Željkom Reinerom izjavu su medijima dali Mostov Ivan Kovačić i HDZ-ov Gordan Jandroković.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković O Turudiću i Milanoviću Jandroković o Turudiću i Milanoviću: "To je vrlo opasno. S takvim stvarima se ne igramo" Gordan Jandroković Zašto to čine? Jandroković otkrio zašto se vrijeđa HDZ-ovce: "Nazivaju nas bandom, bagrom, gangsterima, kvislinzima…"

"To je početak nekih stvari o kojima smo pričali u predizborno vrijeme, vezano za saborske povlastice nakon isteka saborskog mandata, 6plus6. Već smo napravili prijedlog zakona, koji ćemo predati na prvoj sjednici Sabora da se ukinu ta prava šest mjeseci nakon isteka mandata na punu plaću i idućih šest mjeseci na pola plaće. Naravno da u stečena prava nećemo dirati", rekao je Kovačić.

Ratroaktivno, taj se zakon, ako prođe, ne bi primjenjivao. "Stečena prava ne smijemo dirati, dakle sami sebi skidamo, dakle 8. sazivu Sabora", dodaje Kovačić.

Podršku HDZ-a, kaže da vjeruje da će dobiti u prihvaćanju tog zakona. "Mislim da ćemo imati, ispregovarati ćemo sigurno. Oni su već pričali o tome tako da mislim da će to proći", zaključio je zastupnik Mosta.

O ukidanju povlastica saborskim zastupnicima govorio je i Jandroković.

"Moram vidjeti kakav je prijedlog kolega iz Mosta, mi ga još nismo vidjeli u HDZ-u i naravno da ćemo ga razmotriti, kao i sve ostalo što dolazi od naših koalicijskih partnera. I s naše strane došli su prijedlozi nakon kampanje da se smanji određen broj privilegija saborskim zastupnicima, tako da ćemo u tom smijeru sasvim sigurno ići, ali o detaljima vam ne mogu govoriti", poručio je Jandroković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene