Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NIJE BAŠ DOLAZIO

Ivan Klarin objavio da odlazi iz Sabora: "Ne mogu kvalitetno obnašati dvije funkcije"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivan Klarin (SDP) od jeseni više neće biti saborski zastupnik jer smatra da kao načelnik Općine Tisno više ne može kvalitetno obnašati dvije funkcije, a mandat vraća SDP-u, potvrdio je u ponedjeljak poslijepodne za Hinu.

"Odlazim iz Sabora, ali ostajem u SDP-u te nije isključeno da u budućnosti budem na nekoj stranačkoj funkciji na lokalnoj razini. O tome još nisam zaključio, a iz Sabora sam otišao jer ne volim raditi ništa u čemu ne mogu biti sto posto. Nemoguće je kvalitetno obnašati dužnost saborskog zastupnika i istovremeno biti načelnik jedne općine te tri puta tjedno voziti u Zagreb i natrag," kazao je za Hinu Ivan Klarin.

Pročitajte i ovo Tonino Picula, zastupnik u EU parlamentu Kriva taktika Picula otvoreno o Milanovićevoj sudbini: "Potrebna je promjena na Pantovčaku" Peđa Grbin predstavio listu za eu izbore Grbin o Plenkoviću: "Onaj koji je do jučer tvrdio da ga ne zanima ništa osim Hrvatske danas razmišlja o bijegu"

Vijest da odlazi iz Sabora Klarin je objavio na Facebooku.

"Na početku jesenskog zasjedanja podnosim ostavku na mjesto zastupnika u Hrvatskom saboru. Proteklih šest godina obnašao sam časnu dužnost zastupnika u Hrvatskom saboru, a istodobno dužnost načelnika Općine Tisno, i tako došao do točke kada te dvije važne dužnosti ne mogu više istodobno kvalitetno obnašati i ovo je jedini i glavni razlog ovakve odluke", napisao je.

"Kako je Općina Tisno jedna od većih jedinica lokalne samouprave u Šibensko-kninskoj županiji i kako smo trenutno pojačali svoje aktivnosti na aplikacijama na europske fondove, što mi je trenutno prioritet i što će u budućnosti zahtijevati puni angažman, posao zastupnika više ne bio primaran, što takvo mjesto ne zaslužuje", stoji u njegovoj objavi.

Napominje kako je svjestan da činom ostavke gubi sva zastupnička prava i ističe da mu materijalna komponenta nije primarna. Dodaje da mandat vraća stranci i naglašava da njegove političke aktivnosti ne prestaju.

Klarin je nakon izbora Davora Bernardića za predsjednika stranke podnio ostavku na mjesto predsjednika županijske organizacije SDP-a Šibensko-kninske županije.

Zbog neopravdanih izostanaka sa saborskih sjednica u srpnju Odbor za izbor i imenovanja je Klarinu umanjio zastupnički paušal. Odbor je odluku o umanjenju zastupničkog paušala donio za 26 zastupnika, od kojih najviše Klarinu, koji je izostao najviše - devet dana tijekom pola srpnja, koliko je Sabor u tom mjesecu radio.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene