424291
424291
424291
424291
424291

CROBAROMETAR Vodeće opcije blago pale, a broj neodlučnih sve veći

  • , 25.01.2016., 19:32
  • Autor:
  • komentara

Dnevnik Nove TV donosi CROBAROMETAR za siječanj 2016. koji je provela agencija Ipsos u vremenskom trajanju od 1. do 21. siječnja. Terensko istraživanje provodilo se na uzorku od 975 punoljetnih građana iz cijele Hrvatske. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3,3 %, a za rejtinge stranaka +/- 3,6%.

 
 
 
 
Crobarometar za siječanj (Video: Dnevnik Nove TV)
Crobarometar za siječanj (Video: Dnevnik Nove TV)

Kako je istraživanje provedeno u trenutku dok nije formirana nova Vlada, Dnevnik Nove TV neće objavljivati ocjenu rada važnih državnih institucija, ali niti smjer kojim ide Hrvatska.

VODEĆI BLAGO PALI – NEODLUČNI BLAGO PORASLI

Iz rezultata Crobarometar istraživanja proizlazi da su tri vodeće opcije blago pale no i dalje unutar statističke pogreške, dok je porastao broj neodlučnih birača. HDZ je prvi sa 28,5 % potpore birača, SDP s 26,6 % birača, dok MOST ima potporu 14,5 % birača.

BANDIĆ I ŽIVI ZID JOŠ SE DRŽE- OSTALI DALEKO ISPOD PRAGA

Stranka Bandić Milan 365 ima 4,2 % potpore birača dok Živi zid uživa potporu 4 % birača. IDS, iako regionalna stranka, ima podršku od 2 % birača te bi osigurala ulazak u Sabor u svojoj izbornoj jedinici. Za HSS sada je 1,9 % birača dok HNS ima potporu 1,5 % njih. HDSSB u siječnju ima potporu 1,3 % birača, kao i SDSS. Naprijed Hrvatska je na 1,2 % potpore, BUZ na 1,1 % a po 1% potpore birača imaju stranke HSP Ante Starčević i HSU. Ostale stranke su ispod 1% i imaju 3,3 % potpore, dok je neodlučnih birača 6,7 %.

OČEKIVANJA OD TIMOVA TIMA

Očekivanja birača od Vlade Tihomira Oreškovića su bolja u odnosu na očekivanja od Vlade Zorana Milanovića. Da će Oreškovićev tim biti bolji u odnosu na Milanovićev misli 37% birača, da neće biti razlike očekuje 30% birača dok njih 22% misli da će Vlada Oreškovića biti lošija. Njih 11% ne zna što bi odgovorili.
Prije četiri godine birači su od Milanovićevog tima u odnosu na Vladu Jadranke Kosor očekivali da će biti bolji i to njih 58 %, da neće biti razlike smatralo je 24% birača dok je njih 10% mislilo da će Milanovićeva Vlada biti lošija. Njih 8% nije znalo odgovoriti.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se