103765
103765
103765
103765
103765

Istraživanje: Bandić ulazi u drugi krug

  • , 31.10.2009., 21:51
  • Autor:
  • komentara

Predsjednička utrka formalno će krenuti za dva tjedna. U završnicu ulazimo samo s još jednom nepoznanicom - kada će Milan Bandić obznaniti kandidaturu. No ipak i sada je on ozbiljni kandidat.

 
 
 
 
Kako stoje predsjednički kandidati?
Kako stoje predsjednički kandidati?

Ostali kandidati apsolutno bi se trebali bojati Milana Bandića. Iako još nije obznanio svoju kandidaturu već je mnogima pomrsio račune. Posljednje novo istraživanje Nove TV govori da je i dalje SDP-ov kandidat Ivo Josipovićprvi, odnosno da se danas održavaju izbori, za njega bi glasovala 24,6 posto birača. Istina, sve ih je manje iz mjeseca u mjesec. Odmah iza njega sa 17,6 posto je Milan Bandić. Treći je kandidat Nadan Vidošević sa 13,1 posto. I on također ima blagi pad. Slijedi ga HDZ-ov kandidat Andrija Hebrang sa 11 posto te Vesna Pusić sa 6,8 posto. 9,1 posto birača je još uvijek neodlučno.

Bandić je svačiji kandidat. On će reći da je socijaldemokrat, ali istraživanja govore da on zaparavo uzima najmanje socijaldemokrata. Od sto Bandićevih birača, 38 je HSS-ovaca, 14 je HDZ-ovaca i samo 13 SDP-ovaca. U ovom trenutku, ako gledamo dvije velike stranke, Milan Bandić prije je HDZ-ov kandidat nego SDP-ov. Iako se bez biračkih tijela tih dviju stranaka ne mogu dobiti izbori, čini se da je ono nagriženo. SDP-ovo biračko tijelo još uvijek je većinom uz Ivu Jospiovića. 50 posto SDP-ovih birača glasat će za Josipovića. Drugi izbor je Nadan Vidošević, a tek treći Milan Bandić. Kod HDZ-a situacija je kompliciranija za Andriju Hebranga. U ovom trenutku nije ni većina HDZ-ovih birača za Hebranga, njih tek 39 posto. Drugi izbor HDZ-ovih birača je Milan Bandić, svaki četvrti zaokružilo bi zagrebačkog gradonačelnika, a treći im je izbor Nadan Vidošević sa 16 posto.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se