Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednički izbori

Istraživanje: Bandić ulazi u drugi krug

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednička utrka formalno će krenuti za dva tjedna. U završnicu ulazimo samo s još jednom nepoznanicom - kada će Milan Bandić obznaniti kandidaturu. No ipak i sada je on ozbiljni kandidat.

Ostali kandidati apsolutno bi se trebali bojati Milana Bandića. Iako još nije obznanio svoju kandidaturu već je mnogima pomrsio račune. Posljednje novo istraživanje Nove TV govori da je i dalje SDP-ov kandidat Ivo Josipovićprvi, odnosno da se danas održavaju izbori, za njega bi glasovala 24,6 posto birača. Istina, sve ih je manje iz mjeseca u mjesec. Odmah iza njega sa 17,6 posto je Milan Bandić. Treći je kandidat Nadan Vidošević sa 13,1 posto. I on također ima blagi pad. Slijedi ga HDZ-ov kandidat Andrija Hebrang sa 11 posto te Vesna Pusić sa 6,8 posto. 9,1 posto birača je još uvijek neodlučno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kandidati spremni Od ponoći kandidati imaju 12 dana za 10.000 potpisa Slika nije dostupna Utrka za predsjednika Josipović vodi, žene bi glasale za Vesnu Pusić

Bandić je svačiji kandidat. On će reći da je socijaldemokrat, ali istraživanja govore da on zaparavo uzima najmanje socijaldemokrata. Od sto Bandićevih birača, 38 je HSS-ovaca, 14 je HDZ-ovaca i samo 13 SDP-ovaca. U ovom trenutku, ako gledamo dvije velike stranke, Milan Bandić prije je HDZ-ov kandidat nego SDP-ov. Iako se bez biračkih tijela tih dviju stranaka ne mogu dobiti izbori, čini se da je ono nagriženo. SDP-ovo biračko tijelo još uvijek je većinom uz Ivu Jospiovića. 50 posto SDP-ovih birača glasat će za Josipovića. Drugi izbor je Nadan Vidošević, a tek treći Milan Bandić. Kod HDZ-a situacija je kompliciranija za Andriju Hebranga. U ovom trenutku nije ni većina HDZ-ovih birača za Hebranga, njih tek 39 posto. Drugi izbor HDZ-ovih birača je Milan Bandić, svaki četvrti zaokružilo bi zagrebačkog gradonačelnika, a treći im je izbor Nadan Vidošević sa 16 posto.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene