Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rezanje vrpci i polaganje kamena temeljaca

Istražili smo koji su radovi koje je otvorila Kosor stvarno u tijeku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da je suditi prema polaganju kamena temeljaca, broju bačenih prvih lopata ili prerezanih vrpci u posljednje dvije godine - Hrvatska bi bila u uzletu infrastrukturnih ulaganja.

Nasumce smo odabrali pet velikih projekata koje je posljednjih mjeseci otvorila ili započela premijerka. Evo što smo zatekli na gradilištima. Gradilište u Metkoviću danas je tiho. Bageri miruju, iako su na svečanom otvorenju bili u punom pogonu. No, metkovski gradonačelnik Stipe Gabrić Jambo uvjerava, ništa nije stalo. Obrambeni nasip i dalje se gradi.

Pročitajte i ovo Laboratorij - 1 Reagiralo ministarstvo Laboratorijski rat na jugu Hrvatske: Imoćani preoteli Metkoviću biokemičarku, pacijenti u neizvjesnosti Uhićenje 46-godišnjaka odgovornog za ubojstvo brata - 1 Strašan zločin FOTO Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo brata

Tek zvuk pokojeg automobila čuje se i na osječkom gradilištu, na kojem se prije samo dva dana sve prašilo od strojeva, a izlazak bagera na osječko gradilište nije željela propustiti ni premijerka. No, malo dalje, obećanje se ipak ispunjava. Na izgradnji mosta preko Drave, radovi su u punom jeku. Svaki radnik zna koji je njegov zadatak.

Prva faza radova počela je i na terminalu Omišalj. 218 milijuna kuna vrijedan ugovor potpisan je s Đurom Đakovićem. Jedno od obećanja dano je i olimpijskom centru Bjelolasica koji je u siječanjskom požaru potpuno izgorio. Prije nesreće Vlada je u planu gospodarskog oporavka planirala uložiti u Bjelolasicu 50 milijuna eura. Od nesreće je prošlo 7 mjeseci, ali situacija se u jedinom olimpijskom centru u Hrvatskoj nije promijenila.

Polaganje temeljaca ili puštanje u pogon tvorničkih postrojenja, plinovoda, vodovoda, otvaranje objekata, postali su premijerkina svakodnevica. U godini investicijskih ulaganja, neka su se obećanja i ostvarila.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene