Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Istraga: Rekonstrukcija ubojstva obitelji Voškion

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Istraga' koja će emitirati 14.veljače, u 20 sati,

rekonstruira peterostruko ubojstvo koje je počinio Damir Voškion iz Pule. Podsjetimo, Damir Voškion je 8.studenog 2007. na monstruozan način ubio pet članova svoje obitelji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dovršena istraga Trovanje mineralnom: Policija otkrila što se dogodilo, prijavljene su dvije žene Privedeni ubojice Danke Ilić (2) Iz minute u minutu Osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo pognutih glava i u lisicama, zgrada pod opsadom policije

Kada su u 19.20 hici odjeknuli u Rohreggerovoj ulici u Puli, nitko nije mogao ni slutiti što se dogodilo u inače mirnoj obiteljskoj kući obitelji Voškion. Istra i cijela Hrvatska ostat će u šoku. 

Damir Voškion je svog oca Renata zatukao čekićem, a brata Deana, nevjestu Renatu, 7- godišnju nećakinju Karlu, te nećaka Maura starog samo 63 dana, ubio je hicima iz pištolja. Majka Milena preživjela je samim čudom. 

Naime, tog je dana bila na operaciji koljena u Lovranu. Ubojica Voškion, posljednje dvije godine žalio se na bolove u glavi i želucu. Njegova paranoja išla je tako daleko da si u je mislio da ga vlastita obitelj truje i da ga se na taj način želi riješiti. Kobnog dana bolovi su za Voškiona bili neizdrživi. Doveli su ga do ludila u kojem će, želeći se obraniti od svojih trovača, počiniti jedan od najstravičnijih zločina u Hrvatskoj povijesti.

Ekskluzivno za 'Istragu' govori Voškionov najbolji prijatelj Željko Ćosić, koji je za dlaku izbjegao smrt. Tog je kobnog dana, Voškion u večernjim satima zakucao i na njegova vrata. 

Tko zna bi li danas bio živ da tih dana nije bio na putu. Igrane scene ovotjedne rekonstrukcije rađene su po izjavama jedine preživjele iz obitelji Voškion, majke Milene, koja za smrt svojih najbližih optužuje liječnike jer sinovu bolest nisu shvatili ozbiljno, te mu nisu pružili adekvatnu pomoć.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene