Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plus od 10 posto

Istra i Kvarner za Uskrs očekuju 125 tisuća noćenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vikend koji dolazi trebao bi biti prvi pravi ovogodišnji turistički zamah.

Najave su i više nego optimistične. Posebno zato što Uskrs za razliku od prošle godine pada tri tjedna ranije i ne spaja se s prvomajskim praznicima. Ukupni rezultati trebali bi tako biti slični lanjskim.

Pročitajte i ovo Rijeka Ušao u top 10 Jedan grad doživio nikad bolji početak turističke sezone: Turbulentna prošlost, lijepa priroda i more odlična su kombinacija Zimski turizam u Istri - 2 Blagdanski odmor Zimski turizam u Istri: Smještaje pune tradicionalni gosti, ali i sve više domaćih

>> Odmarate li se radije u Hrvatskoj ili u inozemstvu?

Prema najavama TZ-a Istre i Kvarnera otvara se stotinu turističkih objekata. Ugostit će 50-ak tisuća gostiju koji bi trebali ostvariti oko 125 tisuća noćenja.

Zbog brzine tržišta i blizine zemalja iz kojih gosti dolaze (Italija, Slovenija, Austrija i Njemačka) Istra može očekivati plus od 10 posto. To svakako nisu konačne brojke budući da se velik broj gostiju na odmor odlučuje u posljednji tren.

Navala turista i u Dalmaciji

U Dalmaciju bi, prema sadašnjim procjenama turističkih zajednica moglo stići i preko 26 tisuća gostiju. Neki gosti već su stigli, neki će stići i tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana. Na splitskom području već danas su stigle i stotine kampera, uplovio je i prvi kruzer. Tako da se osjeti početak predsezone.

Očekivane brojke su negdje na razini prošle godine, negdje nešto slabije, ali se treba imati na umu da je teško uspoređivati jer je Uskrs prošle godine bio dosta kasnije. Ipak prave brojke znat ćemo tek nakon blagdana, vjerujemo da bi one mogle biti i veće iako nas baš za Uskrs neće poslužiti vrijeme.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene