Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strašno iskustvo

Ispovijest para koji je želio posvojiti dijete: Uzeli im jedno i ponudili drugo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije godine Dnevnik Nove TV u svojoj akciji Želimo znati upozorava kako je hrvatski sustav posvajanja djece prespor i kompliciran. Sada vam donosimo priču obitelji koja je, pokušavajući posvojiti dijete, proživjela pravu traumu.

Bračni par Bojić dobio je prolaznu ocjenu slatinksog Centra za socijalnu skrb za posvajanje djeteta. Čak im je omogućeno da posjećuju dijete koje su trebali posvojiti. 'Mi smo posjećivali dijete 6 mjeseci. Dijete se vezalo i mojoj supruzi počelo govoriti mama, mama', kaže Nenad Bojić iz Čačinaca.

Pročitajte i ovo Provjereno donosi priču uznemirujuću snimku razgovora djelatnice ureda za socijalnu skrb i djeteta - 8 potresna priča Provjereno donosi uznemirujuću snimku razgovora djelatnice socijalne skrbi i djeteta: ''Može se dogoditi da te smjeste u nekakav dom...'' Ilustracija Mučan slučaj Sestri preminulog dječaka iz Slavonskog Broda hitno pronašli smještaj, braću ostavili obitelji! Majka tvrdi: "Ne znam gdje je"

No, odjednom su se stvorile komplikacije. Proces posvajanja je zaustavljen. Biološka majka tražila je povrat roditeljskog prava. Dok je trajao sudski spor države s majkom, Bojićevima je savjetovano da više ne posjećuju dijete. Dvije godine poslije dijete je posvojio drugi bračni par. Bojićevi su razočarani. 'U tom slučaju, najviše je patilo dijete. Te tete koje paze tu dijecu one su same rekle da vide po tom djetetu da je postalo hiperaktivno i živčano', kaže Nenad.

U slatinskom Centru za socijalnu skrb tvrde da nisu prekršili zakon. Drugi bračni par izabrali su zbog dobrobiti djeteta.'Izabran je drugi bračni par za posvojitelje, što ne znači da on ima neke prioritete ili prednosti. To je diskreciona ocjena centra koja je zakonom garantirana', kaže Ivan Lah iz Centra za socijalnu skrb Slatina.

>> Lakše do posvajanja

Bojićevi ne osporavaju ocjenu centra. No pitaju se nisu li oni trebali imati prednost jer su već bili u kontaktu s djetetom. Razljutilo ih je kad im je ponuđeno drugo dijete. 'Eto tako, kao da je roba u supermarketu. Ovom je izašao rok trajanja, pa nudimo vam novo. Tako se odnose s tom djecom', kaže Nenad. Dok su čekali posvajanje, Nenad i njegova supruga postali su biološki roditelji.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene