Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjenjiv vikend

Popodne pad temperature i kiša, a navečer i snijeg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U većini zemlje jutros je djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, no od poslijepodneva slijedi promjena i nagli pad temperature.

Na Jadranu te u predjelima uz Jadran već se od jutra očekuje malo kiše. Puhat će povremeno umjeren jugozapadni vjetar, na moru umjereno i jako, u Dalmaciji i olujno jugo. Bit će razmjerno toplo, no u drugom dijelu dana u većini krajeva će osjetno zahladnjeti.

Pročitajte i ovo Snijeg u Tršću, mjestu u Gorskom kotaru Proljeće na pauzi VIDEO Nevrijeme pogodilo Istru, grom zapalio kuću. U Gorskom kotaru pao snijeg Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Stižu pljuskovi i grmljavina, a ponegdje je moguć i snijeg

>> Prvi dašak proljeća: Danas temperature do 15 stupnjeva!

Poslijepodne nam sa zapada stiže jače naoblačenje s kišom. Uz južinu, u središnjim krajevima temperatura može porasti do 14, a u Slavoniji čak i do 17 stupnjeva. No, vjetar će počevši od zapada poslijepodne, okretati na jak sjeverac i sjeveroistočnjak zbog čega će osjetno zahladnjeti, a zatim će pasti i kiša, prvo u gorju, a u noći i u nizinama te postupno prijeći u snijeg.

Na Jadranu bi uz kišu poslijepodne moglo biti i grmljavine. Jugo će prvo okrenuti na jugozapadnjak, a navečer zatim i na buru. Dnevna temperatura iznosit će od 11 do 14 stupnjeva.

Toplo će u početku biti i u gorju, no uz jak sjeverac ubrzo će i ovdje zahladnjeti te će kiša prijeći u snijeg.

I u Dalmaciji će poslijepodne biti vrlo nestabilno uz kišu, ponegdje i grmljavinu. Puhat će većinom jako i olujno jugo, poslijepodne u okretanju na jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura mjestimice će se popeti do 17 stupnjeva.

Sutra će još biti oblačno, povremeno s kišom i snijegom, no poslijepodne će se ipak sa zapada i razvedravati. Idućih dana očekuje se barem djelomice sunčano vrijeme. U početku još i hladno, a onda opet toplije.

I na moru još sutra prijepodne može biti kiše, nakon čega slijedi razvedravanje. U ponedjeljak i utorak prevladavat će sunačno, a i bura će oslabljeti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene