Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više topline

Prvi dašak proljeća: Danas temperature do 15 stupnjeva!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska se jutros probudila u plusu, a najviša je temperatura u šest ujutro izmjerena na Komiži, 11 stupnja.

Zadnji dan siječnja čini se, donijet će nam više svijetla i više topline. Bit će to na neki način prvi dašak proljeća.

Pročitajte i ovo Vrijeme 5. svibnja Vremenska prognoza Početak tjedna donosi žuti meteoalarm za dio Hrvatske: Slijedi nova promjena Nikola Vikić-Topić, Valentina Baus i Dino Goleš Tek je počela Prognostičar Dnevnika Nove TV otkrio koliko će nas još stiskati zima i čeka li nas novi snijeg. Objasnio i zašto ne treba vjerovati - aplikacijama

Iako će jutro proteći pretežito oblačno, a u kopnenom području uz prolazno malo kiše, slijedi razvedravanje. Veći dio dana bit će barem djelomice sunčan, a uglavnom samo na otvorenom moru sjevernog Jadrana zadržat će se oblačno, mjestimice i maglovito. Vjetar većinom slab, u Podravini, Slavoniji i na Jadranu prijepodne prolazno umjeren sjeverozapadnjak. Najviša temperatura zraka između 7 i 12, na Jadranu od 10 do 15°C.

>> Temperature u porastu, ali pripazite na maglu i poledicu

Bit će toplije od prosjeka za kraj siječnja, osobito u Slavoniji. Sredinom dana tako će se mjeriti i do 12 stupnjeva. Slično vrijeme, uz možda tek malo više oblaka zadržat će se još i sutra, no već krajem dana u gorju će pasti prve kapi kiše. Bit će to uvod u oblačnu i kišovitu subotu, tijekom koje će kiša postupno prijeći i u snijeg: prvo u gorju, a zatim i u nizinama. Već u nedjelju ujutro oborine će prestati, naoblaka će se kidati no uz vjetar sa sjevera ponovno će biti hladnije.

Na Jadranu će sutra biti djelomice sunčano uz postupan porast naoblake, a krajem dana na sjevernom dijelu već ponegdje može pasti i malo kiše. U subotu će prevladavati oblačno, povremeno kiša, a u noći na nedjelju prvo prestanak oborina, a zatim i razvedravanje. Puhat će umjereno i jako jugo, u subotu će okrenuti na buru i sjeverac pa će tako i na moru u nedjelju zahladnjeti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene