Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kontrolirao cijene

Inspektor uhvaćen s prstima u pekmezu, USKOK podigao optužnicu

Ilustracija
Ilustracija Foto: DNEVNIK.hr
Protiv tržišnog inspektora je USKOK podigao optužnicu zbog sumnje da je direktoru trgovine naplatio kaznu, a iznos zadržao za sebe.

USKOK je, nakon provedene istrage, podigao optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1958.) zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti, objavio je USKOK.

Riječ je o tržišnom inspektoru koji je još 18. listopada 2022. godine tijekom inspekcijskog nadzora uzeo 2000 eura od direktora trgovine iz Nuštra, no USKOK ne navodi ime trgovine. 

Pročitajte i ovo Jevgenij Prigožin - 3 rezultati racije VIDEO Perike, milijuni dolara, fotografije odsječenih glava... Pogledajte što je sve pronađeno kod Prigožina

"Provodeći kontrolu primjene Zakona o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj, okrivljenik je u jednoj trgovini prilikom kontrole cijena predočio direktoru trgovačkog društva da je utvrdio počinjenje prekršaja. Nadalje mu je rekao da je za navedeni prekršaj propisana kazna od 4000 kuna, ali da kaznu može platiti i odmah na mjestu počinjenja prekršaja u iznosu od 2000 kuna", stoji u priopćenju USKOK-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija najteža odluka za roditelja Teško ozlijeđenog mladića htjeli isključiti s aparata za održavanje na životu, a onda ih je sve šokirao

Nakon što mu je direktor predao 2000 eura, inspektor mu nije izdao potvrdu o naplaćenoj kazni niti je u inspekcijskom nadzoru evidentirao prekršaj, već je novac zadržao za sebe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene