Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tijekom rujna

Inspekcija provodi nadzor autobusa za prijevoz školske djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Inspekcija cestovnog prometa Ministarstva mora, prometa i infrastrukture provest će tijekom rujna pojačani inspekcijski nadzor nad primjenom propisa kojima se uređuje organizirani prijevoz djece od i do škole na području svih županija i Grada Zagreba, priopćeno je danas iz tog Ministarstva.

Sa ciljem povećanja sigurnosti djece u prometu Inspekcija cestovnog prometa će akciju pojačanog nadzora posebnog linijskog prijevoza učenika provesti koordinirano s policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova (MUP).

Ministarstva podsjeća da poseban linijski prijevoz učenika mogu obavljati samo oni prijevoznici koji su sklopili odgovarajuće ugovore s naručiteljima prijevoza te imaju odgovarajuću potvrdu o udovoljavanju posebnih uvjeta temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Također, navodi se u priopćenju Inspekcija cesta Ministarstva mora, prometa i infrastrukture do početka školske godine 2011./2012. godine obavit će inspekcijski pregled cesta u zonama škola s naglaskom na obilježavanje prilaza školama a o rezultatima nadzora mediji će biti pravodobno izvješteni. (Hina)

Pročitajte i ovo Valerija Kanđera, psihologinja Centra za socijalnu skrb objavila apel Psihologinja koja je tražila hitan smještaj za autističnu djevojčicu pod izvanrednim nadzorom Ministarstva: "Svrha je zastrašivanje i ušutkivanje" Slika nije dostupna Ne samo učiteljima I učenicima kasni prijevoz do škola

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene