Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAJAVLJENO ZA 16.06.

U ČETVRTAK NOVA PROSVJEDNA AKCIJA 'Hrvatska može bolje' ide na Markov trg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U četvrtak 16.06. u 18 sati počinje nova prosvjedna akcija inicijative Hrvatska može bolje. Ovaj put idu na Markov trg.

Nakon što su prije manje od dva tjedna uspjeli okupiti na desetke tisuća građana diljem diljem zemlje te tako iskazati nezadovoljstvo odnosom Vlade prema kurikularnoj reformi, inicijativa Hrvatska može bolje 16.06. priprema novu prosvjednu akciju i to - na Markovom trgu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Godinu dana nakon prosvjeda Prosvjedna akcija "Hrvatska može bolje": Tražimo ostavku Barišića i Vican Slika nije dostupna 'Hrvatska može bolje': 'Jedine procedure koje vrijede na ministra podsjećaju na komesarijat i neka druga vremena'

Akcija prikladno nazvana 'Hrvatska može bolje - bez vas', nastavlja sa zahtjevima koje je, kako nam kažu u organizaciji, Vlada izignorirala.

'Jedan od zahtjeva je bio da se u saborsku proceduru uvrsti zahtjev o raspravi za 10 novih članova ekspertne radne skupine. Predsjednik Sabora to nije napravio u dva navrata. S druge strane, čuli smo Šustara kakve namjere ima s kurikularnom reformom. Odlučili smo odgovoriti na ta ignoriranja', kaže nam Eli Pijaca Plavšić.

Ne očekuju, kažu, 60.000 ljudi, ali prosvjedna akcija na Markovom trgu logičan je slijed događaja. I dalje imaju iste zahtjeve:

- traže da se vjeruje obrazovnim radnicima i procesu Cjelovite kurikularne reforme bez pritisaka, intervencija i cenzura

- da Hrvatski sabor jednoglasno donese zaključak o podršci ovoj reformi i da se odbaci zaključak saborskog Odbora za obrazovanje o preuzimanju Ekspertne radne skupine

- da Hrvatski sabor donese Rezoluciju o obrazovanju kao nacionalnom strateškom interesu

- Vlada i nadležno ministarstvo osiguraju novac i autonomiju za provedbu reforme

'Mi od toga nećemo odstupiti, a s obzirom da se svi naši zahtjevi ignoriraju već dva tjedna smatramo da je toga dosta', kaže Eli Pijaca Plavšić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene