Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radnici Adriachema prosvjeduju

Incident u Kaštelima: Zbog blokade prometnice umalo došlo do tučnjave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici Adriachema blokirali su prometnicu jer su nezadovoljni uvjetima koje im je ponudila Vlada. Zbog blokade ceste umalo je došlo do tučnjave između radnika i građanina koji nije mogao proći raskrižjem.

Jutros od 8:30 do 9:00 sati prometnicu u Kaštelima blokirali su radnici Adriachema. Kako se radi o vremenu kada većina ljudi ide na posao, građani nisu s oduševljenjem dočekali prosvjed i blokadu prometnica. Umalo je došlo do tučnjave između radnika i vozača kojem se žurilo i koji je isprovociran izašao iz vozila. Nakon kraćeg naguravanja, ipak su se smirile napetosti te je vozač krenuo svojim, a radnici svojim putem.

Pročitajte i ovo Vozila hitne pomoći - 1 Sindikat Zajedno Novi štrajk u zdravstvu? ''Pa jesmo li mi toliko glupi ili nas rade budalama?'' Prosvjed prosvjetara - 3 Borba za život ''Uredba o plaćama nije pravedna'', upozoravaju prosvjetari, ali odgovor Vlade neće im se svidjeti

Radnici Adriachema tvrde da Vlada ne poštuje dogovor. Naime, privatizacija tvrtke u nekoliko navrata nije uspjela pa Vlada tvrdi da je stečaj jedino rješenje. Radnici žele da im se pošteno isplate plaće i otpremnine te nisu zadovoljni ponuđenim uvjetima.

Željko Stojak, sindikalni čelnik, ironično se zahvalio ministru Petru Čobankoviću što je po ovom lijepom, sunčanom vremenu okupio radnike u tako velikom broju.

'Ovo je jedna u nizu njihovih lažnih obećanja, jednostavno smo bili prisiljeni. Izvinjavam se građanima Kaštela zbog svega ovoga, ali radnici Adriachema najmanje su krivi za ovu situaciju. Prosvjede ćemo biti prisiljeni  ponavljati do dogovora s našim vlasnikom, odnosno, hrvatskom državom', rekao je Željko Stojak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene