Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gdje se trošio novac?

Imamo li istarsku grupu Borg? Zastupnik Lovrinović upozorava na ključni detalj o Uljaniku za koji javnost ne zna

Ivan Lovrinović (Foto: Dnevnik.hr)
Ivan Lovrinović (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Saborski zastupnik Ivan Lovrinović (Promijenimo Hrvatsku) upozorio je javnost da nije upoznata s nekim ključnim detaljima vezanima za grupu Uljanik. Lovrinović je na to upozorio tijekom presice u Saboru, nazvane "Imamo li istarsku skupinu Borg?".

Uprava Uljanika radi na prilagodbi programa restrukturiranja, a rok za to sad je već i manji od 10 dana. Vrijeme curi, a sve je neizvjesnija i plaća za rujan. Međutim, pljuska Europske komisije zbog plana restrukturiranja Uljanika nije iznenadila sjevernojadranske škverane.

Pročitajte i ovo Brodogradilište Uljanik (Foto: Dnevnik.hr) - 2 ispitani svi svjedoci Osumnjičeni u aferi Uljanik izašli na slobodu, muškarac u pratnji bivšeg direktora vikao na novinare Kineska delegacija u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) KASNIJI ODLAZAK Kineskoj delegaciji koja je posjetila hrvatska brodogradilišta otkazan povratni let

Ipak, saborski zastupnik Ivan Lovrinović poziva da se provede nadzor nad Uljanikom te upozorava kako javnost nije upoznata s jednim ključnim detaljem.

"Najkvalitetniji dio te grupe Uljanik - plovidba - privatiziran je. To se protivi zdravoj logici. U slučajevima restrukturiranja najbolji se dijelovi izuzmu, a državi ostaje najgore", kaže Lovrinović.

"Neke lokalne regionalne stranke trče i daju ultimative da se spasi brodogradnja, a pred njima se ovo događalo", dodaje.

Bilo je razumljivo da će netko baciti oko na te kompanije, kaže Lovrinović te u tom smislu spominje i tržište nekretnina.

"Kada je riječ o nekretninama, brodogradilišta su najpovoljnija. Vlast u Puli pripremila je izmjene kojima se vidi se da idu u nekretninski biznis", ističe Lovrinović.

"Javnost nije upoznata s time da je Ministarstvo financija naložilo nadzor Uljanika, da istraže gdje su se trošila sredstva poreznih obveznika. Taj izvještaj trebao je biti objavljen u siječnju, ali nije nikada. Zahtijevamo da se provedu nadzori", naglašava.

"Uljanik je preuzeo 3. maj za jednu kunu, a zatim izvukao novac, pa je sad na rubu propasti", podsjeća Lovrinović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene