Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DRAMA U ZAGREBU

Odgođena deložacija osmeročlane obitelji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelj Frlan iz Zagreba danas je trebala ostati na ulici. Interventna policija bila je blokirala ulicu, no na kraju je odlučeno kako se deložacija odgađa.

Obitelj Frlan podignula je 1995. godine kredit u iznosu od 193.000 njemačkih maraka (oko 85.000 eura). Do danas je otplaćeno ukupno 169.000 eura (dio su platili jamci), ali zbog neredovite otplate banka je prodala kuću u ožujku prošle godine mladiću rođenom 1983. godine, koji ju je, kako kaže obitelj Frlan, platio 470.000 eura i potom podignuo kredit u istom iznosu na njihovu kuću. Kuća je prodana na dražbi za koju nisu ni znali, a informaciju o prodaji dobili su nekoliko mjeseci nakon što ju je mladić kupio.

Pročitajte i ovo Ilustracija raste potražnja Trebate gotovinu? Provjerili smo kakve su kamate u bankama, razlike nisu male Slika nije dostupna "Potrošači svjesni rizika" Europska središnja banka diže ključne kamatne stope: Hrvatski bankari objasnili što nas očekuje

Policija blokirala ulicu

Policija je danas već od sedam ujutro blokirala njihovu ulicu i nije joj se moglo prići.  Međutim, sinoć se ondje okupilo tridesetak osoba koje su jutros napravile živi zid kako bi policiji otežali ulazak u kuću. U kuću su u više navrata ušli pripadnici hitne medicinske pomoći jer je, navodno, pozlilo jednom članu obitelji.

Prosvjednici skandirali protiv vlade i policije

Prosvjednici su glasno skandirali protiv vlade i policije, uzvikujući: 'Ostojiću, ostavka, srami se', 'Ovo nije socijalna država', 'Gdje je demokracija'. Članica obitelji Željka Frlan u jednom trenutku je iz očaja sjela na pod.

Slučaj prijavili USKOK-u

Obitelj je pokrenula ukupno šest postupaka, između ostalog i protiv odvjetnika koji ih je zastupao, a slučaj su prijavili i USKOK-u.

Nešto prije podneva odlučeno je kako se deložacija odgađa. Deložacija je odgođena do daljnjega zbog lošeg zdravstvenog stanja dvoje članova obitelji, potvrdio je odvjetnik obitelji Frlan Krešimir Vodopivec. Objasnio je da se vlasnik kuće Nikola Frlan nalazi u predinfarktnom stanju te da bi daljnja prisilna deložacija i policijska intervencija mogla dodatno naškoditi njegovom zdravlju pa je odlučeno da se postupak odgodi.

Hitnom prevezen u bolnicu

Nikola Frlan, inače srčani bolesnik, odvezen je vozilom hitne pomoći oko 11:30 sati kada su iz kuće izašli i ovršitelji, a policija se počela povlačiti iz Anine ulice u naselju Rudeš koja je od jutros bila blokirana. Ranije su liječnici iz hitne pomoći u dva navrata pružili pomoć 79-godišnjoj najstarijoj članici obitelji Frlan.

Na vijest o odgodi deložacije među okupljenim prijateljima obitelji, susjedima i aktivistima koji su se pridružili prosvjedu prolomio se uzvik oduševljenja, a neki su počeli uzvikivati 'Pobjeda! Pobjeda!'. Po odlasku policajaca svi su ušli u dvorište kuće.

U kući žive supružnici Frlan, njihovo dvoje djece, baka, nećakinja i šogor te njihovo dijete.

>> Izbjegli deložaciju: 'Da me muž tuče, da je alkoholičar, da mi se djeca drogiraju onda bi grad našao stan za nas, ali ne i ovako'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene