Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nagrada za nepoštenje

'Ima puno onih koji su bahato gradili kuće'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon 40 godina bezakonja vlada je odlučila legalizirati sve bespravne kuće i poslovne objekte, ali i sam je prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić rekao kako se zakonom šalje vrlo ružna poruka.

Još jedan hrvatski slučaj u kojem profitiraju oni koji su zakon kršili, a ne oni koji su ga poštovali. Dragan Stamenković kuću je sagradio pošteno i po zakonu. Osim nogu i živaca, na papire je potrošio više od 50 tisuća kuna. Sad gleda kako se drugima oprašta kršenje zakona.

Pročitajte i ovo Magdalena Komes Spomenula i Milanovića Komes odgovorila Čačiću: “Nulta tolerancija na korupciju proizlazi iz stranačke vertikale i to mu smeta“ Krešimir Žunić - 2 "Boljeg susjeda nema" Sram ga potpuno napustio, sad novinarima ekspresno prijeti policijom: "Rade Mađari i to od šest ujutro pa do kad se vidi"

>> EKSKLUZIVNO Vrdoljak: Legalizacija će sada ići puno brže!

'Pošteno je prema onima koji su morali kuće raditi, koji su to radili iz jada, ali ima njih jako puno koji su to napravili bahato. Mislim da bi im trebalo naplatiti punu cijenu svih obaveza kako smo i mi platili i normalno naplatiti kazne kao što sam i ja platio kad nisam nešto na vrijeme napravio', kaže Dragan.

Umjesto kazni, ilegalci su legalizacijom od Vlade dobili brzo, jednostavno i relativno jeftino rješenje problema plus popuste. I prvi potpredsjednik vlade priznao je da se šalje vrlo opasna poruka. 'Šaljemo poruku da se kriminal isplati, da se kršiti zakona isplati', naglasio je Čačić.

Najviše će se isplatiti onima koji su u zaštićenom obalnom pojasu gradili apartmane i na ilegalan način zaradili velik novac. 'Idemo s ovim zakonom da im damo šansu.naknadu koja je jednostavna,jeftinija.od pola godine, godinu a tada ćemo donijeti odluku što sa njima. Znači ne ići prvo sa batinom, nego s mrkvom', rekao je prije tri dana ministar Ivan Vrdoljak. No, što je s mrkvom za Dragana i ostale koji su poštovali zakone, ministar još nije objasnio.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene