Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se odluka

'Igra živaca' oko Dine još traje, radnici se nadaju rješenju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još traje agonija oko Dine. Cijeloga dana traju sastanci u Ministarstvu financija, no konačni potpis na predugovor još nije stavljen.

Iako je krajnji rok u kojem je trebala biti poznata sudbina Dine, ulazak strateškog partnera ili stečaj, bio danas, kako neslužbeno doznajemo, turski su investitori, zbog blagdana, tražili dodatna dva dana za završetak posla. Uprava Diokija i investitor usuglasili su stavove.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prihvaćen plan restrukturiranja Čermak preuzima 69 posto Dine, uskoro pokreće proizvodnju Slika nije dostupna Ne žele ugroziti predstečajnu nagodbu Radnici Diokija deblokirali upravnu zgradu na Žitnjaku

>> Sindikat: 'U stečaju Dine svi gube'

'Svi su ti papiri išli sad u Ministarstvo financija, da oni daju svoje mišljenje. Mi se nadamo da je to sve usuglašeno', kazao je Predrag Mihaljević, sindikalni predstavnik Dine.

'Normalan čovjek ne može shvatiti da obećaju ministri, zamjenici, da će biti isplaćeno. Ja se još uvijek nadam da će to biti riješeno', rekao je Ilija Dojčinović, radnik Dine.

'Uprava nam se nije u 9 mjeseci dva puta obratila. Mi od njih ne dobivamo nikakve informacije i sve je palo na leđa ljudi, koji se jednostavno bore za goli život', rekao je Rifo Kamberović, radnik Dine.

Stečaj Dine nikome ne bi donio ništa dobra, a najviše bi izgubila država. Izgubilo bi se i 350 radnih mjesta te gotovo 400 milijuna eura izvoza na godinu. Ne pokrene li se skoro proizvodnja koja stoji već više od godinu dana, skupa postrojenja mogla bi propasti.Turski investitor posljednja je šansa za Dinu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene