Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne žele ugroziti predstečajnu nagodbu

Radnici Diokija deblokirali upravnu zgradu na Žitnjaku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ne želeći ugroziti predstečajnu nagodbu, radnici Diokija su danas deblokirali upravnu zgradu svog poduzeća na zagrebačkom Žitnjaku.

Radnici Diokija prekinuli su danas blokadu upravne zgrade na Žitnjaku u Zagrebu kako ne bi ugrozili predstečajnu nagodbu, za koju žele da se što prije završi.

Pročitajte i ovo Traktori blokirali autocestu - 3 Veliko nezadovoljstvo Poljski poljoprivrednici traktorima blokirali autocestu prema Njemačkoj Slika nije dostupna Tvrtka poslana u stečaj Radnici DIOKI-ja ostaju bez plaća!

Odluku o prekidu blokade donijeli su nakon razgovora s povjerenikom za predstečajnu nagodbu Mladenom Janiškom, koji im je rekao da uprava mora raditi na dokumentaciji za stečajnu nagodbu, rekao je sindikalni povjerenik u Diokiju Srđan Perković. Zgradu su napustili oko 14 sati, tako da uprava od ponedjeljka može normalno raditi, kazao je.

>> 'Više nemamo od čega živjeti, stižu nam ovrhe i računi'

Radnici žele da se predstečajna nagodba obavi što brže i bitno je da nagodbeno vijeće što prije zakaže ročište na kojem će glasovati o planu restrukturiranja i naći iz naše imovine sredstva da preživimo dok predstečajna nagodba traje, kazao je Perković.

Žao nam je što se Ministarstvo financija ne želi potruditi da nam se dade dio imovine, a za što postoji mogućnost, kako bismo preživjeli dok postupak traje, rekao je Perković.

Radnici su u organizaciji Sindikata naftnog gospodarstva nakon skupa zaposlenika u utorak 7. svibnja istjerali djelatnike Uprave iz zgrade, koju su zauzeli uz najavu da ih neće pustiti dok se ne pronađe neko rješenje za isplatu barem dijela njihovih tražbina budući da nemaju od čega živjeti.

Dioki duguje bivšim i sadašnjim radnicima plaće za drugu polovicu prošle godine i jednu plaću iz 2010. godine te otpremnine za 310 bivših radnika koji su otišli na burzu rada. Preostalih 120 radnika potražuje još plaće za siječanj i veljaču, a zasad su dobili dva puta po pola plaće.

Prosvjednici su tražili i sastanke s ministrima financija i gospodarsstva, no dobili su odbijenicu kroz izjavu ministra financija Slavka Linića da "nema potrebe razgovarati sa sindikatima dok se ne riješi predstečajna nagodba".

Perković je i tad upozorio da radnici nemaju od čega preživjeti još 120 dana, koliko može trajati predstečajna nagodba. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene