Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Apel iz Istre

IDS: Vlada treba poduzeti konkretne mjere za očuvanje svakog radnog mjesta u Puli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U povodu predstojeće Međunarodnog praznika rada 1. svibnja, predsjednik pulskog IDS-a Valter Boljunčić u utorak je pozvao Vladu i sve resorne institucije da poduzmu konkretne mjere za očuvanje svakog radnog mjesta u Puli.

"U današnjim okolnostima kada su ovlasti i financije centralizirane, lokalna samouprava nije u mogućnosti adekvatno pomoći svim poslovnim subjektima, pa je stoga potrebno da se država uključi u rješavanje problema na lokalnoj razini", rekao je Boljunčić na konferenciji za novinare. Istaknuo je kako bi Puli svakako dobrodošla mjera koja bi omogućila stavljanje bivših vojnih zona u funkciju razvoja.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se hvalio Rafaleima, najavio i što će biti iduća ulaganja u vojsku Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva

Iako su se negativna gospodarska kretanja u Europi odrazila i na Pulu, dodao je, grad je među prvima prepoznao izazove koje nosi gospodarska kriza i promptno reagirao. "Situacija nije idealna, ali pokazatelji govore da zbog oprezne i odgovorne politike gradu ne prijeti bankrot, kao što je to slučaj u pojedinim gradovima u Hrvatskoj", poručio je Boljunčić.

Potpredsjednik pulskog IDS-a Ardemio Zimolo je u prilog tomu kazao kako je u Puli 31. ožujka, prema podacima pulske ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, bilo 2.801 nezaposleni građanin, dok je u istom razdoblju prošle godine ta brojka iznosila 3.774, što predstavlja smanjenje nezaposlenih za 25,74 posto.

"To dokazuje da se stanje stabiliziralo i blizu smo pokazateljima iz razdoblja prije gospodarske krize", zaključio je Zimolo. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene