Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija 'Iznuda'

I za Radovića vrijedi 'nevin dok mu se ne dokaže krivnja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Objavljeni su novi detalji oko uhićenja Saše Radovića, jednog od organizatora Facebook prosvjeda 'Stegnite vi remen, bando lopovska'.

U akciji 'IZNUDA' uhvaćen je kako reketari jednog od najbogatijih ljudi u Hrvatskoj, generala Ivana Čermaka. Prema policijskom izvješću uhićen je dok je pokušavao uzeti dio iznuđenog novca.

Pročitajte i ovo Joško Klisović - 1 Odrekao se plaće u Gradu Klisović dobio posao kod Čermaka, ostaje predsjednik Gradske skupštine: "Energetika je inače područje koje me zanima" Slika nije dostupna Tražio 500.000 eura? Optužnica protiv Radovića zbog ucjene Čermaka

>> Srdoč: Radović ostaje na izbornoj listi

Bila je to klasična policijska klopka. General Čermak s luksuznim terencem stigao je na parkiralište kod tunela Učka. Na isto mjesto ubrzo je stigao još jedan auto u kojemu je muškarac sa suprugom. On ulazi u Čermakov auto, Čermak mu predaje aktovku sa 100.000 kuna.

'Nakon što je dio ugovorenog iznosa preuzeo, uhićen je blizu tunela Učka', rekao je Mikulić, načelnik sektora krim policije. Riječ je o Saši Radoviću, bivšem časniku HV-a. Radović se danas naziva piscem iako nije član društva pisaca ni društva književnika.

U svoje tri knjige pisao je o kriminalu, a generala Čermaka nazivao ratnim profiterom. Čermak je policiji nedavno prijavio ucjenu. 'Jedne njemu poznate osobe koja od njega zahtijeva da mu preda novac kako bi ga zuzvrat u javnosti putem različitih publikacija prestao prozivati kao ratnog profitera', rekao je Mikulić.

U obranu Radovića danas je stala Nataša Srdoč koja već godinama u svjetskim medijima opisuje Hrvatsku kao koruptivnu zemlju, a koja je Radovića stavila na svoju listu.

U DIP-u poručuju, Radović može ostati kandidat. Iako je uhićen pod sumnjom za kazneno djelo, nitko nije kriv dok mu se pravomoćnom sudskom presudom to ne dokaže. Srdoč i dalje inzistira: Radović mora na slobodu jer je cijela priča namještena, a za sve proziva ministra Karamarka.

'Ovaj slučaj pokazuje da mi moramo dovesti strance, jer je današnja policija, današnje sudstvo toliko isprepleteno politikom da ne možemo očekivati nepristrane odluke', rekla je Srdoč. U policiji to ne žele komentirati, tvrde da imaju čvrste dokaze. Zajedno s državnim odvjetništvom utvrdili su da je Radović dva mjeseca reketario generala Čermaka.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene