Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HZZO

Riješen problem u radu CEZIH-a: U ljekarnama se ponovno mogu podizati lijekovi putem e-Recepta

Pečatiranje uputnice (Foto: Dnevnik.hr)
Pečatiranje uputnice (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) objavio je u srijedu poslijepodne da je normaliziran rad Centralnog zdravstvenog informatičkog sustava (CEZIH), pa se u ljekarnama ponovno mogu podizati lijekovi putem e-Recepta.

"Centralni zdravstveni informatički sustav (CEZIH) je normaliziran te ponovno radi u punom opsegu. Otklonjeni su svi tehnički problemi te se pružanje zdravstvene zaštite osiguranim osobama HZZO-a odvija neometano", poručuju iz HZZO-a.

Sustav nije radio jučer od 10 do 17 sati, a i danas do popodnevnih sati skoro je 50 posto prometa putem CEZIH-a bilo ponovno u prekidu, što je stvorilo probleme u funkcioniraju e-Recepata, e-Uputnica, e-Nalaza, e-Naručivanja, kao i radu portala CEZIH-a.

Pročitajte i ovo Traži se jod - 2 Strah od nuklearnog rata Ministarstvo reagiralo na navalu na jod: "Razumljiva je zabrinutost, ali nema razloga za samoinicijativno uzimanje"

Liječnici primarne zdravstvene zaštite, zbog pada CEZIH-a, bili su upućeni na 'papirnati' način rada, odnosno printanje uputnica i recepta, na što su iz Koordinacije hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) upozorili da za to nemaju dovoljno tiskanica.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene