Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi šef HUP-a

HUP najavio suprotstavljanje antipoduzetničkoj klimi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je prošlog tjedna i Dnevnik Nove TV u sklopu akcije Želimo znati upozorio na probleme potencijalnih ulagača, premijerka obećava da će ukloniti prepreke.

Za nekoliko će dana predstaviti i veliki projekt od desetak investicija koje će se konačno pokrenuti. Koji su to projekti još ostaje premijerkina tajna. Poduzetnici imaju novog direktora, Davora Majetića, koji kaže da će se suprostaviti antipoduzetničkoj klimi. Među prvim će potezima tražiti od Vlade da odgovori onim investitorima čiji projekti čekaju na realizaciju već godinama.

Pročitajte i ovo Ilustracija HUP-ova prognoza Poslodavci na mukama, traže promjene: Hrvatskoj se do 2030. sprema velika promjena na tržištu rada Mladen Milaković Mladen Milaković Preminuo poznati dalmatinski poduzetnik

'Kad nemate odgovor novac vam stoji ili ako se u toku investicije pravila igre mijenjaju vi morate znati što je s tom investicijom. Mi tražimo samo da se vrlo jasno i brzo reagira i da se da odgovor investitorima što se može i ne može,' rekao je Davor Majetić, glavni direktor HUP-a.

Najavljen projekt deset investicija

Odgovore smo još prošli tjedan tražili i mi u sklopu akcije Želimo znati. Neki će ih investitori čini se dobiti. 'Mi ćemo za nekoliko dana predstaviti i jedan veliki projekt desetak investicija koje će predstaviti i pokretati Vlada,' rekla je premijerka Jadranka Kosor.

A pokrenula je Vlada i potragu za osobom, pohvalila se premijerka, koja će biti zadužena za rješavanje problema investitora. 'Moje je mišljenje da to treba biti jedna osoba i onda takva osoba može unutar Vlade normalno komunicirati i rješavati razne probleme,' rekao je Damir Kuštrak, predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca.

A osobu koja bi se trebala baviti stranim investicijama, podsjećamo, premijerka već ima. 'Da će gospođa Matković kao državna tajnica za gospodarsku diplomaciju u ministarstvu gospodarstva pokrenuti one projekte koji već dugo stoje,' rekla je Kosor u ožujku ove godine.

>> Poduzetnici: Vladine mjere još uvijek nisu dovoljne za oporavak

Postavlja se pitanje kako onda kad sve i dalje stoji privući nove strane investitore da otvore na primjer tvornicu. 'Imali smo slučaj investitora iz Amerike koji nije mogao shvatiti da u Hrvatskoj da biste kupovali struju od HEP-a morate napraviti trafostanicu,' rekao je Kuštrak.

Sve će probleme, kaže premijerka, detektirati. 'Mi ćemo svakako nastojati te barijere ukloniti,' rekla je premijerka. Samo se nadamo ne tempom kojim ih je Vlada do sada 'uklanjala'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene