Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglasila se i Petir

HSS objavio presudu: "Petir je izgubila spor, ako nam nastavi nanositi štetu tužit ćemo je"

Marijana Petir (Foto: Dnevnik.hr)
Marijana Petir (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Marijana Petir izgubila je sudski spor protiv HSS-a i predsjednika stranke Kreše Beljaka u kojem ga je teretila za nepravedno izbacivanje iz stranke. Prema presudi, mora platiti 6250 sudskih troškova, a HSS joj prijeti novom tužbom ako nastavi "obmanjivati javnost".

Hrvatska seljačka stranka objavila je na Facebooku presudu Upravnog suda prema kojoj je odbačena tužba Marijane Petir za nepravedno izbacivanje iz stranke. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Prvi veliki test" Krešo Beljak o budućnosti HSS-a: Možemo biti pozitivno iznenađenje na izborima za Europski parlament Slika nije dostupna traže beljakovu ostavku HSS puca po šavovima: "Stranka nam je ukradena, no mi sigurno nećemo napustiti brod koji tone"

"Budući da gospođa Marijana Petir i dalje zagađuje javni prostor lažima te blati HSS i stranačko vodstvo, dužni smo reagirati. Naime, gospođa Petir je tužila HSS i predsjednika Krešu Beljaka zbog, kako ona tvrdi, nepravednog izbacivanja iz stranke te je taj spor izgubila i mora platiti više od 6 tisuća kuna sudskih troškova u korist HSS-a i predsjednika Beljaka", poručuje HSS.

Dodaje da unatoč presudi Petir "i dalje obmanjuje javnost govoreći o nepravednom izbacivanju iz stranke", zbog čega najavljuju mogući novi sudski proces.

"Ako spomenuta gospođa nastavi s nanošenjem štete HSS-u i stranačkom vodstvu, bit ćemo primorani tražiti pravnu zaštitu u skladu sa zakonima Republike Hrvatske", poručuju iz HSS-a.

Prema objavljenoj presudi, Petir mora platiti 6250 kuna sudskih troškova, bez obzira hoće li iskoristiti pravo na žalbu Visokom upravnom sudu. 

Petir tvrdi da nije izgubila spor na Upravnom sudu zbog izbacivanja iz HSS-a, već da je "sud donio nepravomoćnu odluku na koju ima pravo prodnijeti pravni lijek"

"Obzirom na konstantno iznošenje neistina od strane Kreše Beljaka i njegovog proizvoljnog tumačenja prava, potrebno je istaknuti da nisam izgubila spor na Upravnom sudu kojem sam podnijela tužbu zbog izbacivanja iz Hss-a, već je sud donio nepravomoćnu odluku na koju sam u zakonom određenom roku podnijela redovni pravni lijek. Isto tako, napominjem kako ću i ubuduće koristiti sve redovne i izvanredne pravne lijekove u zaštiti svojih prava koja su narušena djelovanjem Kreše Beljaka i/ili stranke kojoj je trenutno isti na čelu, uključujući svakako i traženje ustavnopravne zaštite kao i zaštite pred Europskim sudom za ljudska prava" poručila je Petir. 
 

Marijana Petir izbačena je iz HSS-a u lipnju 2017. godine, nakon što je u stranci provela 27 godina.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene