Obavijesti Video Pretražite Navigacija
100 dana mira

OPET PREOKRET Pet HSS-ovaca dalo potpise Plenkoviću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pet HSS-ovaca koji su osvojili saborske mandate dali su već svoje potpise potpore Andreju Plenkoviću, predsjedniku HDZ-a, za sastavljanje nove Vlade.

Potvrdio je to glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković na dolasku u središnjicu stranke u kojoj bi se i danas trebali nastaviti pregovori s Mostom.

Pročitajte i ovo Krešo Beljak komentirao raspad koalicije "Rijeka pravde previše je moćna" Beljak reagirao na raskol u koaliciji zbog Milanovića: "Iskreno - žao mi je, ali..." Slika nije dostupna Želi po pobjedu s HSS-om Siniša Vuco postao predsjednik splitskog HSS-a, odgovorio planira li u utrku za gradonačelnika

U turbulentnom se HSS-u tako dogodio još jedan iznenadni obrat s obzirom na to da je Krešo Beljak, predsjednik stranke, najavljivao da će podršku Vladi HDZ-a dati tek kad skupe 76 potpisa te da neće biti odlučujući faktor.

'Vladi ćemo dati 100 dana mira, ali onda ćemo biti žestoka opozicija,' kazao je Beljak.

HSS je tako, iako u opoziciji, Plenkoviću dao potpise prije Mosta s kojim pregovara o sastavljanju Vlade. U Sabor su Izabrani HSS-ovi zastupnici Krešo Beljak, Stjepan Kožić, Željko Lenart, Ana-Marija Petin i Davor Vlaović.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene