Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Snimka koja otkriva kako je atentator napao Fica: Otkriveno što je izgovorio prije nego što je zapucao

Očekuju nove izbore

HSP potpisao za Kosor, ali ne podržava njenu Vladu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među potpisima zastupnika koji su podržali Jadranku Kosor kao mandatarku za sastavljanje nove vlade našao se i potpis HSP-ovca Danijela Srba, koji je s konferencije za novinare s predsjednikom stranke Antom Đapićem poručio kako to ne znači i da će HSP podržati Kosor i kao premijerku.

'Naša podrška mandatarki je načelna, jer smatramo da stranka s najviše zastupnika u Saboru treba dobiti priliku da sastavi vladu', objasnio je Đapić, najavivši da će HSP-ova podrška Jadranki Kosor ovisiti o programu koji iznese pred Saborom. Očekuje, međutim, da će nova vlada biti samo prijelazno rješenje te da će do kraja godine pripremiti prijevremene parlamentarne izbore, koje bi, smatra Đapić, trebalo održati zajedno s predsjedničkima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Protiv uvođenja eura HSP se priključio referendumskoj inicijativi "Zaštitimo hrvatsku kunu": "Nisu u pitanju samo umirovljenici koji će biti na gubitku i osiromašeni" Slika nije dostupna Nakon izbornog debakla Predsjednik splitskog HSP-a s još sedam članova istupio iz stranke, tražili ostavku Predsjedništva

'Propala Sanaderova politika'

Nove izbore očekuje jer je, kaže, propala politika premijera Ive Sanadera, koji je sve mogućnosti Hrvatske stavio na jednu kartu - ulazak u EU. Takva je politika, tumači Đapić, doživjela politički fijasko. 'To se nije dogodilo zbog blokade Slovenije, jer Slovenija to ne bi mogla učiniti bez potpore ostatka EU", ocijenio je Đapić, koji predlaže da Hrvatska zaustavi pregovore s EU i 'okrene se sama sebi'.

>> 'Kosor na čelu zbunjene Hrvatske'

Đapić ističe da su prijevremeni izbori jedino rješenje, a ne vjeruje da će vladajuća koalicija ostati čvrsta i u novonastalim okolnostima, 'jer je Sanader nepobitno bio čvrst autoritet'. Danijel Srb zauzeo se, pak, da se odustane od nekih planova vezanih uz ulazak u EU, poput privatizacije brodogradilišta. (Hina)

>> Mesić ne vjeruje u dugoročnost Kosoričine Vlade

Potpis HSP-ovca za Kosor smatrate:

  • Očekivan
  • Neočekivan
  • Tako je svjedeno, nova Vlada će brzo pasti
  • Ne znam

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene