Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ići će na štetu poreznih obveznika'

HSLS pozvao Vladu da nastavi pregovore sa sindikatima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HSLS je pozvao vladu da nastavi pregovore sa sindikatima znanosti, obrazovanja i medicinskih sestara o kolektivnom ugovoru te prihvati prijedlog sindikata da se aneksom ugovora regulira povrat sredstava kada dođe do službenog izlaska iz gospodarske krize.

"Jednostrani raskid kolektivnog ugovora ići će na štetu poreznih obveznika, naglasio je čelnik HSLS-a Darinko Kosor na konferenciji za novinare pojašnjavajući kako zaposleni u javnim službama imaju ugovor koji vrijedi još više od godinu dana te će, ako dođe do njegova raskida, doći do pojedinačnih tužbi što će porezne obveznike stajati dvije do tri milijarde kuna.

Vladu je pozvao da ne kažnjava učitelje i nastavnike ukidanjem dodataka koji se isplaćuju već deset godina.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Pošalice i prepucavanja Plenkovićev glasnogovornik objavio plakat kojim se traži Milanović: "Nije nasilan ni naoružan, ali je vrlo plašljiv ako..." Andrej Plenković sasuo paljbu po svima Plenković: "Milanović više kao predsjednik ne postoji! On to jako dobro zna. Trebao bi podnijeti ostavku"

>> Darinko Kosor ponovno izabran za predsjednika HSLS-a

Resor znanosti i obrazovanja treba prepusti ljudima koji imaju temeljna znanja na tom području, rekao je čelnik HSLS-a pozivajući premijera Zorana Milanovića da se osobno uključi u pregovore kao što su, kazao je, činili svi hrvatski premijeri tijekom proteklih 20 godina.

"Iako je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić najavio kako će se raskinuti temeljni kolektivni ugovor on do danas nije raskinut što nam ulijeva nadu u nastavka pregovora", ustvrdio je Kosor. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene