Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pobijedio Gajicu

Darinko Kosor ponovno izabran za predsjednika HSLS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Darinko Kosor vodit će HSLS i tijekom predstojeće četiri godine, odlučili su to danas izaslanici 17. sabora te stranke.

Kosor je uvjerljivo pobijedio svog protukandidata Mladena Gajskog dobivši povjerenje 356 stranačkih izaslanika, dok je za Gajskog glasovalo njih 140.  Zahvalivši na ukazanom povjerenju, Kosor je poručio je kako su pred njima izazovne četiri godine unutar kojih će biti organiziran i izvještajni sabor stranke na kojem će se, među ostalim, mijenjati i statut stranke.

'Ne bojim se sazivati sabore, a ovo mi je već treći u dvije godine', kazao je Kosor najaviviši kako se od danas kreće s pripremama za lokalne izbore. HSLS-ovce je pozvao da tim pripremama pristupe 'sa istim žarom kao što su to činili i za parlamentarne izbore'. 'Neka nam živi vječno HSLS!', poručio je na kraju kratkog obraćanja izaslanicima predsjednik stranke Darinko Kosor.

Mladen Gajski novinarima je izjavio da je zadovoljan rezultatom glasovanja s obzirom na to da je kampanja trajala svega dva i pol tjedna te nije stigao obići cijelu Hrvatsku i predstaviti se svim članovima. 'S obzirom na pomalo čudnu organizaciju sabora, moj rezultat je zapravo odličan', ocijenio je. Čestitavši pobjedniku, Gajski je poručio da će HSLS i dalje biti jedinstven i boriti se za liberalnu ideju.

Osim predsjednika stranke izabrana su i četiri potpredsjednika - Linda Rossini Gajšak, Dragutin Kranjčec, Dario Hrebak i Miroslav Venus, te članovi nadzornog odbora, statutarne komisije i središnjeg vijeća. Inače, u raspravi koja je prethodila glasovanju, Dražen Breglec ocijenio je kako je ta stranka danas na političkoj margini i 'vrlo blizu političke beznačajnosti i ništavila' na što mu je Anita Šimac Rako uzvratila kako 'tu nema ni ništavila niti besperspektivnih'.

'Mi smo moćna ekipa koja će HSLS sigurno vratiti u parlament, gdje mu je i mjesto', poručila je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odbijen prijedlog Darinka Kosora HSLS donio odluku, ostaju dio vladajuće koalicije Darinko Kosor (Foto: Dnevnik.hr) Plenković u problemima? HSLS u nedjelju odlučuje o izlasku iz koalicije: "Ako je HDZ-u Pupovčevo objašnjenje prihvatljivo – super, meni nije“

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene