Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokušavaju ojačati konkurentnost

Hrvatski proizvođači namještaja: EU je tržište od 100 milijardi eura kupovine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petnaest vodećih kompanija i poduzetnika iz industrije proizvodnje namještaja okupilo se u udruzi 'Hrvatski proizvođači namještaja'.

Udruga 'Hrvatski proizvođači namještaja' okupljaju članove koji zapošljavaju više od 4.500 radnika te ostvaruju više od milijun kuna prihoda. Ova industrija je u posljednje dvije godine pogođena krizom i bilježi velike gubitke, a cilj udruge je očuvati industriju i ojačati konkurentnost uz intervenciju države.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važna stvar Jedna od najvećih investicija u hrvatski turizam: Hotelski div počinje s gradnjom Ilustracija Potrošnja i investicije Što se događa s hrvatskim gospodarstvom? Objavljeni novi podaci o BDP-u

>> Najnovije izvješće MMF-a: Hrvatska još uvijek prolazi kroz dugotrajnu recesiju

'Mi možemo doći do toga da nas ne bude, a možemo napraviti veliki zamah. Sad je stvar odluke. Moramo postat konkurentni, tržište je oko nas, Europska unija je ogroman potencijal. To je tržište od 300 milijuna stanovnika. To je tržište preko 100 milijardi eura od kupovine namještaja godišnje', kazao je predsjednik udruge Renato Radić.

'Ministarstvo gospodarstva nadležno za prerađivačku industriju set mjera priprema za proračun za sljedeću godinu, o iznosima je sad teško govoriti', kazao je Alen Leverić, pomoćnik ministra gospodarstva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene