Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pacijenti će biti zbrinuti

Liječnici idu u štrajk: "Mi nismo mala djeca, mi smo ozbiljni ljudi, zdravstvo je u kolapsu, kuća gori i to treba početi gasiti"

Aktualno Galerija Sanja Vištica, reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica, reporterka Dnevnika Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Liječnici najavili štrajk, ilustracija - 5 Liječnici najavili štrajk, ilustracija - 5 Foto: DNEVNIK.hr Liječnici najavili štrajk, ilustracija - 4 Liječnici najavili štrajk, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr Liječnici najavili štrajk, ilustracija - 3 Liječnici najavili štrajk, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Liječnici najavili štrajk, ilustracija - 2 Galerija 1/6 >>
Hrvatski liječnici idu u štrajk! Najavilo je to u utorak navečer pet liječničkih organizacija. Kada će štrajk točno i biti, izvijestit će javnost, no pripreme za njega su, kažu liječnici, počele.

Tri tisuće liječnika na prosvjedu izgleda nije bila jasna poruka vladi. Očekuju i da se u rješavanje problema uključi premijer.

"Odgovornost za štrajk je na Vladi RH, a naravno da ćemo se u štrajku, kad god on bio, itekako pobrinuti o našim pacijentima", rekao je Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore. "Svi hitni pacijenti, svi onkološki pacijenti i svi pacijenti dječje dobi, bit će zbrinuti", naglasio je.

Predsjednica hrvatskoj liječničkog sindikata Renata Čulinović ističe kako su problemi ozbiljni. "Mi nismo mala djeca, mi smo ozbiljni ljudi, zdravstvo je u kolapsu, kuća gori i to treba početi gasiti".

Pročitajte i ovo Vili Beroš - 1 "Protest neće donijeti boljitak" Beroš u otvorenom pismu napao liječnike zbog prosvjeda: "Većina ih ima izdašna primanja"

Novinarka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica izvijestila je kako je glasnogovornik Vlade naglasio da će razgovore s liječnicima voditi ministar Vili Beroš, no predsjednica sindikata Renata Čulinović kaže kako oni očekuju da ih primi premijer.

Što se pacijenata tiče, oni uglavnom podržavaju liječnike u njihovim zahtjevima, ali pod uvjetom da se sve odvija onako kako treba i da mogu obaviti sve preglede.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć Doznaje DNEVNIK.hr Djelatnici Hitne otkrivaju detalje važnog sastanka s ministrom i što se točno dogodilo

Ono što liječnici zamjeraju je da nisu dani nikakvi konkretni rokovi i to su više puta ponovili. Imali su četiri zahtjeva od koji je jedan ispunjen, a to je reprezentativnost sindikata, dok drugi poput izjednačavanja koeficijenata i uvećavanje koeficijenata za 10 posto specijalizantima nisu ispunjeni.

Razočarani su i što ih nitko nije primio nakon prosvjeda 18. ožujka.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene