Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lokalni izbori

Hrvatski laburisti nude 'nepolitičku politiku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidat Hrvatskih laburista za osječkoga gradonačelnika Jaroslav Pecnik izjavio je danas u Osijeku kako stranka za predstojeće lokalne izbore građanima nudi program 'nepolitičke politike', kao alternativnog programa i nove građanske inicijative, koja traži uključivanje svih građana koji žele stvarne promjene.

Na konferenciji za novinare Pecnik je ocijenio je kako je danas sve izraženije nepovjerenje građana prema starim političkim steretotipima i elitama te da su tradicionalna sredstva politike iscrpljena, a da program nepolitičke politike nudi okvir, utemeljen na moralnim, humanističkim i civilnim vrijednostima, kojim se želi posvjedočiti da svi koji se bave politikom nisu isti.

Pročitajte i ovo Smještaj za rehabilitirane ovisnike u Osijeku - 3 Nova šansa Kućni red, rad s psihologom, mogućnost zaposlenja: "Ovdje se život odvija po određenim pravilima" Požar u Osijeku Tijekom noći VIDEO Veliki požar u Osijeku: Vatra progutala napuštenu halu HŽ-a

>> Politički analitičar Jaroslav Pecnik potvrdio kandidaturu za gradonačelnika Osijeka

Ustvrdio je kako Hrvatskoj nije potreban populizam, koji još uvijek živi u svim političkim strankama, a da su Laburisti 'jedina stranka koja ne nosi teret nečasnoga političkog naslijeđa, koja nije zaprljana vlašću, neprincipijelnim koalicijama, ili sramotnim klijentelizmom'.

'Mogu li HDZ i SDP nešto ponuditi građanima?'

Pitamo se može li stranka poput HDZ-a, koja provodi čistke i stalno je u medijima zbog korupcije i kriminala, na lokalnoj razini nešto ponuditi biračima, ili može li se od koalicije SDP-HNS, koja na državnoj razini nije uspjela napraviti ništa, očekivati nešto na lokalnoj razini, gdje, kao jake stranke, nemaju svoga kandidata već čovjeka koji je nakon brojnih političkih transfera došao do spoznaje da je neovisan, ustvrdio je Pecnik misleći na Ivana Vrkića.

'Imam automobil i knjige'

Predstavljajući svoju imovinsku karticu Pecnik je ustvrdio kako posjeduje automobil star dvije godine, i preko 20.000 knjiga, dok je njegova supruga vlasnica trosobnog stana i vikendice. Izvijestio je kako će njegova imovinska kartica, kao i kartice kandidata za dogradonačelnike biti objavljene na internetu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene