Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka odluku stranke

Đapić '90 posto spreman' kandidirati se za gradonačelnika Osijeka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dugogodišnji predsjednik, a danas počasni predsjednik HSP-a Anto Đapić, koji je svojevremeno već bio gradonačelnik Osijeka, ozbiljno razmatra ponovnu kandidaturu za tu funkciju. U međuvremenu, kandidata su istaknuli Laburisti.

Počasni predsjednik HSP-a i osječki gradski vijećnik Anto Đapić izjavio je danas u Osijeku kako je "90 posto spreman" izići na predstojeće lokalne izbore u Osijeku, ali će se konačna odluka o tome donijeti na skorašnjem zboru osječke gradske podružnice.

Na konferenciji za novinare, na kojoj je govorio o dosadašnjem radu osječke gradske vlasti, Đapić je na novinarski upit je li donio odluku o svojoj kandidaturi za osječkoga gradonačelnika i kada će je objaviti, kazao kako je osječka gradska podružnica od njega zatražila aktivno uključivanje u predstojeće lokalne izbore, a on je zatražio kraće vrijeme da razmisli.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Lokalni izbori Hrvatski laburisti nude 'nepolitičku politiku' Slika nije dostupna Političke turbulencije Osijek: HNS se odmetnuo od HDSSB-a i s oporbom smijenio Vrbošića

>> Tek što se vratio u politiku, Đapić 'završio' u Remetincu!

U ovom trenutku mogu reći da sam 90 posto spreman izići na izbore, ali uskoro ćemo imati zbor podružnice, na kojem ćemo donijeti konačnu odluku, poručio je Đapić dodavši kako će imati nekih zahtjeva prema podružnici i da će, ako oni budu ispunjeni, istaknuti kandidaturu.

Rekao je da očekuje potporu podružnice u potpunoj slobodi kreiranja izborne kampanje i odabira kandidata za dogradonačelnike te da stoga mora imati bezuvjetnu potporu za svoju viziju i program, ocijenivši kako njegovi zahtjevi nisu veliki.

Govoreći o dosadašnjem mandatu osječke gradske vlasti, predvođene HDSSB-om, Đapić je kazao kako gradska vlast ne može dobiti prolaznu ocjenu. Svoje ponašanje obilježila je onim po čemu su prepoznatljivi, svađama i sukobima, političkim čistkama u gradskoj upravi, vrijeđanjem političke konkurencije, prebacivanjem vlastite odgovornosti na druge te izazivanjem sukoba radi stjecanja popularnosti i političkih poena, kazao je Đapić.

"Smatram da ova gradska vlast nije učinila baš ništa čime bi se nastavilo izgrađivati Osijek kao istinsku metropolu istočne Hrvatske. Povećana je nezaposlenost, nema ni jednog kapitalnog objekta, a o socijalnoj osjetljivosti se ne može reći ništa, jer su brojne potpore, koje je omogućavala bivša vlast, u cijelosti ukinute", ustvrdio je Đapić.

Ocijenio je kako je aktualna gradska vlast bila "vlast bez vizije, kompetencija i znanja, s najjeftinijom političkom demagogijom i propagandom". Osijek je bio talac takve politike i ovi su izbori šansa da se to promijeni, kazao je Đapić. (Hina) Politički analitičar Jaroslav Pecnik potvrdio je svoju kandidaturu za gradonačelnika Osijeka. U predizbornu utrku ući će, kako je već ranije i najavljeno, ispred Hrvatskih laburista - Stranke rada. Pecnik je jedan od osnivača SDP-a, a poznat je i po žestokoj kritici HDSSB-a. Ovaj rođeni Osječanin, profesor bohemistike i povijesti aktivist je u zaštiti ljudskih prava i dugogodišnji voditelj Hrvatskog helsinškog odbora za Slavoniju. Osječki laburisti svojega kandidata za gradonačelnika trebali bi predstaviti u četvrtak. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene