Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatski gospodarstvenici podržali paraolimpijce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gliptoteka HAZU ugostila donacijsku večeru Zaklade Paraolimpijac.

Donacijska večera Zaklade Paraolimpijac održana u Gliptoteci HAZU pod nazivom "Večera na naš način" privukla je u četvrtak više od 130 hrvatskih gospodarstvenika i uglednih gostiju koji su svojim dolaskom i donacijom poduprli rad Zaklade i uspjeh hrvatskih paraolimpijaca.

To je bila četvrta donacijska večera Zaklade koja se organizira jednom godišnje s ciljem prikupljanja sredstava i osiguravanja boljih uvjeta za bavljenje sportom osobama s invaliditetom.

Osim svojim značenjem, donacijska večera bila je posebna i izvedbom. Pod vodstvom majstora kuhara Branka Ognjenovića iz Udruge Renato – Kuhari bez granica, te uz akustični nastup uživo grupe Vatra, gosti tematske "Večere na naš način" proslavili su nedavno osvojenih pet paraolimpijskih medalja hrvatskih paraolimpijaca.

Donacijsku večeru vodila je novinarka i voditeljica Nove TV Ivana Tomić, koja je svojim sudjelovanjem doprinijela atmosferi i krajnjem cilju večere.

"Raduje me što smo se okupili u ovako velikom broju kako bi iskazali poštovanje i podržali iznimne sportaše. Sportski duh naših paraolimpijaca je nesalomljiv i uvjeren sam kako su se u to tijekom večere uvjerili i brojni uzvanici. Pomoću sredstva koja smo prikupili nastavit ćemo s gradnjom bolje budućnosti za zajednicu sportaša s invaliditetom, a time direktno i cjelokupnog društva", izjavio je predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora i upravitelj Zaklade Paraolimpijac Ratko Kovačić.

Ovogodišnji jedinstveni doživljaj "Večere na naš način", između ostalih, okusili su i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić te Janica Kostelić, državna tajnica Središnjeg ureda za šport. Među uzvanicima su bili i predstavnici vodećih hrvatskih tvrtki s kojima Hrvatski paraolimpijski odbor i Zaklada Paraolimpijac njeguju partnerske odnose:

"Nastojanje Adria Grupe jest stvoriti tradiciju i kvalitetu koja će trajati stoljećima. Isto nastojanje prepoznajemo i kod hrvatskih paraolimpijaca, koji su i ove godine na Paraolimpijskim igrama ostavili veliki trag te svima nama pokazali da ograničenja mogu biti i prilika za novi rast. Tijekom večere smo osjetili što znači biti uskraćen za pojedina osjetila, te smo na kratko i iskusili svakodnevne izazove osoba s invaliditetom. Ovim događajem dokazujemo kako i poslovni sektor može napraviti nešto korisno za naše paraolimpijce, što će im sigurno dati veliki vjetar u leđa za njihovo školovanje, ali i nadolazeći paraolimpijski ciklus", izjavila je Maja Amidžić, članica Uprave Adria Grupe.

"Allianz je u proteklih pet godina u sklopu partnerstva s Hrvatskim paraolimpijskim odborom kroz brojne aktivacije i događanja poticao osobe s invaliditetom da se odvaže, počnu se baviti sportom i pridruže paraolimpijskoj obitelji. Večerašnji događaj jasno je pokazao kako bavljenje sportom osobama s invaliditetom može donijeti brojne prednosti ali prvenstveno omogućiti bolju kvalitetu života. 'Večera na naš način' bila je jedinstveni doživljaj svijeta osoba s invaliditetom i snažna poruka našim paraolimpijcima koliko sreće i ponosa su nam pružili u ovoj paraolimpijskoj godini", nadovezala se Vanja Bzik, voditeljica korporativnih komunikacija Allianz Zagreba.

Kao i svake godine od njezinog osnutka 2012. godine, rad Zaklade Paraolimpijac podržali su predstavnici vodećih hrvatskih tvrtki među kojima se ističu Allianz, INA, Adria Grupa i Zagrebačka banka. Sva sredstva prikupljena prodajom karata za Gala večeru namijenjena su Zakladi Paraolimpijac, kojoj je glavna svrha hrvatskim paraolimpijcima osigurati razvoj vještina i poboljšanje materijalnih uvjeta za bavljenje sportom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene