Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oko 60 pripadnika

HV i dalje izvlači dijelove mađarskog helikoptera: U zahtjevnom zadatku pomaže njemačka tvrtka

Hrvatska vojska od jutarnjih sati u nedjelju sudjeluje u izvlačenju posljednjih dijelova mađarskog helikoptera koji se srušio kod Drniša, priopćilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (MORH).

Prema priopćenju iz Ministarstva obrane Republike Hrvatske, Hrvatska vojska od ranih jutarnjih sati u nedjelju još uvijek izvlači posljednje dijelove mađarskog helikoptera koji se srušio kod Drniša.

Pročitajte i ovo Požar na motornoj jahti - 4 Više pomorskih nesreća Pune ruke posla za spasioce na moru: Kod Vele Luke izgorjela jahta, gliser u kvaru s četiri putnika razbio se o stijene...

U izvlačenju sudjeluje oko 60 pripadnika Hrvatske vojske, odnosno Hrvatske kopnene vojske, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Zapovjedništva za potporu, Vojne policije i Operativnog vatrogasnog zapovjedništva. S pripadnicima Hrvatske vojske na terenu surađuju njemački zaposlenici tvrtke Airbus koji su angažirani na rastavljanju posljednjih dijelova helikoptera.

Pročitajte i ovo Mjesto masovne grobnice djece u Tuamu - 2 Sramota Irske Razotkrivena jeziva tajna sirotišta koje su vodile časne sestre, bila je skrivana desetljećima: "Na taj je način bilo lako riješiti se tijela"

U izvlačenju sudjeluju i pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite, djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite, policijski službenici, vatrogasci i pripadnici HGSS-a. Radovi na nepristupačnom terenu nastavljaju se i tijekom dana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene