Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponovno diplomatski skandal

Hrvatska veleposlanica u Kanadi optužena za mobbing

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ponovo skandal u diplomaciji. Hrvatska veleposlanica u Kanadi Vesela Mrđen Korać prijavljena je za mobbing. I tek što se stišala bura koju je izazvao njezin muž nakon što je razbio službeno vozilo, nove su optužbe stigle na zagrebačku adresu.

Veselu Mrđen Korać, hrvatsku veleposlanicu iz Kanade, dvoje djelatnika veleposlanstva prijavilo je za mobbing. Prijave su stigle na adresu, sindikalne povjerenice.

Pročitajte i ovo USB-stick i CD Pokušaj zataškavanja? Skandal na fakultetu zbog jednog USB-a: "Očito teško podnose odluku Povjerenstva" Ilustracija Ottawa Ubojstvo šokiralo predgrađe: U kući pronađeno šest tijela, četvero su djeca

Djelatnici su se žalili, neslužbeno se doznaje, kako veleposlanica Korać više od dvije godine, nije htjela ocijeniti njihov rad. To je inače obvezna procedura u diplomaciji. Sve to, navodno se odrazilo na njihovu karijeru. Bez ocjene nisu mogli napredovati, niti im se mogla regulirati plaća. Sa cijelim slučajem upoznat je i ministar.

>> Veleposlanik švercao alkohol u Libiju

'Mogu reći da je istražni postupak u tijeku i da ga ja ovom prigodom ne mogu komentirat dok se sve ne završi. Povjerenstvo i nadležne službe koje to obavljaju one su potpuno neovisne. Tek kad završe cijeli postupak tak onda ga daju na uvid', kaže ministar vanjskih poslova Mario Dargun.

Veselu Mrđen optuživalo se i za prekomjerno trošenje novca. Zadnju aferu koja je isplivala na vidjelo pokrenuo je veleposlaničin muž. Razbio je službeni auto.

Ove godine je redovita smjena veleposlanika. Predsjedniku i premijeru to je prigoda da manje razmišljaju o ugovornima, a više o diplomatima. Onima za koje se pretpostavlja da neće rušiti ugled hrvatske u svijetu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene