Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tijekom snimanja

Novi napad na ekipu Provjerenog: "Namazat ću vas govnima, majku vam je*em. Pi**a vam materina''

Aktualno Galerija Ilegalni deponij u Ježdovcu Ilegalni deponij u Ježdovcu Foto: Provjereno Ilegalni deponij u Ježdovcu Ilegalni deponij u Ježdovcu Foto: Provjereno Ilegalni deponij u Ježdovcu Ilegalni deponij u Ježdovcu Foto: Provjereno Ilegalni deponij u Ježdovcu Ilegalni deponij u Ježdovcu Foto: Provjereno +4 Ilegalni deponij u Ježdovcu Galerija 1/9 >>
Tijekom snimanja emisije o ilegalnom deponiju u Ježdovcu napadnuta je ekipa Provjerenog. Deponij drži obitelj Matković, koja na tome zarađuje jako velik novac.

Deranje, psovke, prijetnje da će ih vući po blatu i da iz šume neće izaći. Tako je ekipu Provjerenog napao čovjek kojeg su zatekli na terenu snimajući priču o ilegalnom deponiju na državnoj zemlji, u Ježdovcu na zapadnom dijelu Zagreba.

Lokacija koja je godinama samo šuma na papiru, a u stvarnosti – odlagalište otpada u kojem caruju privatne tvrtke, koje se javno hvale svojim poslovima s državnim institucijama. Ekipa Provjerenog zaputila se kamerom na samu lokaciju i snimila čak nekoliko kamiona i bagera u akciji dovoženja otpada.

Pročitajte i ovo Provjereno: Zijada i Hamid Šehić zaboravljeni od svih Ona ima cistu na glavi i 8 godina nije ustala iz kreveta, on je preživio moždani: "Štakori su hodali po meni, 10 dana sam bila bez kapi vode i gladna, u mraku"

Oni koji od toga zarađuju završe eventualno s kaznenim prijavama, no biznis nastavljaju i dalje.

"Na području Ježdovca obitelj Matković bavi se tim poslom i na tome zarađuje jako velik novac, i ljudi se ne usude prijavljivati jer na kraju imamo institucije koje neće odraditi svoj posao", priča Josip Pavlović iz udruge Ekologija grada, koji je dobro upoznat s problemom.

Upravo je jedan od članova spomenute obitelji prijetio ekipi Provjerenog:

Pročitajte i ovo Provjereno: Dijete - 3 Emisija Provjereno ''Mene je to ubilo…'': Obiteljski prijatelj osumnjičen za spolno zlostavljanje djevojčice pušten iz pritvora

"Još jednom da vas vidim tu. Onda ćete vidjeti s kim imate posla", rekao je prijeteći. Na pitanje našeg reportera "S kim imamo posla?", jedan od članova obitelji kazao je "Hoćeš znati s kim imaš posla, hoćeš znati, pitam te. Ja ti savjetujem da ne znaš s kim imaš posla. Da vidim još jednom tebe tu s tom kosicom, zavezat ću te i vući ću te po ovom blatu… Pi**a vam materina novinarska smrdljiva. Namazat ću vas gov*nima majku vam je*em."

Na poziv novinara intervenirala je i policija, a snimke napada, kao i cijelu priču donosi emisija koja je na rasporedu večeras u 23:40 na Novoj TV.

Emisiju gledajte četvrtkom navečer na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene