Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Danke Deutschland

Hrvatska treća najomiljenija destinacija motoriziranim Nijemcima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema istraživanju njemačkog autokluba ADAC, Hrvatska je za njemačke automobiliste i kampiste treća najomiljenija destinacija za odmor.

Na kraju svake ljetne turističke sezone, njemački autoklub ADAC provodi istraživanje pod nazivom 'Gdje automobilisti provode godišnji odmor?' o korištenju ADAC-ovog alata 'Routenplanner', koji se koristi kao informacija za trasiranje itinerera iz Njemačke prema destinacijama u kojima Nijemci provode godišnji odmor.

Pročitajte i ovo Uvođenje reda u Splitu - 4 Otvorena sezona uriniranja Pokušavaju uvesti red među razuzdane turiste: Svima koji ne poštuju pravila prijete velike kazne Odlična turistička podsezona - 5 Odlične brojke Ima ih sve više i ne kriju oduševljenje: "Nevjerojatno je sve - od ljudi, grada, ambijenta do zgrada"

>> Njemački turistički novinari stigli u Dubrovnik: Najavljuju više dolazaka

Hrvatska je ove godine, kako u priopćenju prenosi Ministarstvo turizma, ponovno zauzela treće mjesto sa 7,6 posto svih upita usmjerenih prema raznim destinacijama. Ispred Lijepe naše su samo Njemačka (35%) i Italija (18,4%).

Njemački je autoklub dodatno istražio i preferencije kod kampista. I u ovom istraživanju Hrvatska je treća najomiljenija destinacija (opet nakon Njemačke i Italije). Među regijama, Istra je i dalje najomiljenija, dok je na odličnom drugom mjestu dalmatinska obala. Slijede talijanske regije Veneto i Friuli, jezero Garda te Gornja Bavarska.

Među turističkim regijama najtraženija i za ovu godinu bila Istra koja taj primat drži od 2010. godine. Udio Istre povećao se na 6,7% nakon ljetne sezone 2012. sa 5,1% u 2010. godini. Među regijama drugo mjesto je zauzeo Južni Tirol s 4,7% upita dok je na trećem mjestu područje jezera Garda sa 4,7% upita.

Istraživanje je provedeno na uzorku od 1,3 milijuna upita korisnika ADAC-ova 'Routenplannera', koji i dalje ostaje najkorištenija usluga ADAC-a usprkos sve većem korištenju navigacijskih sistema za automobile.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene